HNK ŠIBENIK

Premijera Brešanovih Velikih manevara u tijesnim ulicama

31.01.2014 u 14:02

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku 21. veljače premijerno će izvesti komediju Ive Brešana "Veliki manevri u tijesnim ulicama" u režiji Vinka Brešana.

U predstavi glume Franka Klarić, Marija Škaričić, Jakov Bilić, Ivan Brkić, Branimir Vidić i drugi. Dramaturginja je Željka Udovičić, scenograf Dragutin Broz, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, a autor glazbe Mate Matišić.

Osim nove premijere, šibensko kazalište za veljaču najavljuje i gostovanje slavnih "Stilskih vježbi" s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić.

Šibenčani će predstavu nastalu po tekstu Raymonda Queneaua moći pogledati 5. veljače. Premijera te predstave održana je 19. siječnja 1968. u Teatru ITD i od tada se neprekinuto izvodi pa je uvrštena u tiskano izdanje Guinnessove knjige rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

Za Valentinovo, 14. veljače HNK Šibenik priprema koncert poznatog hrvatskog kantautora Ibrice Jusića pod nazivom 'Ibričin vremeplov' u povodu 50. obljetnice rada glazbenika.

Predstava "Crnogorac u krevetu" u produkciji Montscene iz Podgorice gostovat će 25. veljače, a 28. veljače bit će održana promocija knjige 'Hrvatska nacija kulture' Ive Hraste Sočo.