INTERLIBER

Predstavljena knjiga 'Uvod u suvremenu hrvatsku književnost'

10.11.2016 u 15:59

Bionic
Reading

Knjiga Krešimira Bagića 'Uvod u suvremenu hrvatsku književnost 1970. - 2010.', koja donosi pregled književnih fenomena, pravaca i autora, predstavljena je u srijedu na Interliberu u Zagrebu

Bagić u knjizi donosi pregled književnih fenomena, pravaca i autora, rekla je književna kritičarka Jagna Pogačnik te dodala kako je posebno važno to da su svi ti književni fenomeni artikulirani u kulturnom političkom i društvenom kontekstu.

Pogačnik smatra da se još nitko na takav način kao što je to učinio Bagić nije uhvatio u koštac sa suvremenom književnom scenom.

Po riječima recenzenta Miroslava Mićanovića, Bagić je svojom knjigom pokazao kako ono što nam se dogodilo u neposrednoj prošlosti nije bio jedini mogući izbor.

Bagić je napomenuo kako je svojom knjigom htio najprije sebi pa onda i drugima otvoriti prozor u razdoblje koje još nije bilo opisano.

Knjiga 'Uvod u suvremenu hrvatsku književnost 1970. - 2010.' (241 str.) podijeljena je na četiri dijela – sedamdesete, osamdesete, devedesete i nulte godine. Na kraju knjige objavljen je popis literature te kazalo imena.

Knjigu je objavio zagrebački nakladnik Školska knjiga.

Krešimir Bagić rođen je u Gradištu 1962. Piše poeziju, književnokritičke i esejističke tekstove. Šef je Katedre za stilistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je urednik u Studentskom listu te dopisnik Sportskih novosti sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Objavio je više knjiga, među kojima i knjigu 'Rječnik stilskih figura'.