održava se od 16. srpnja do 30. kolovoza

Predstavljen program 22. sezone kazališta Ulysses

01.07.2022 u 15:47

Bionic
Reading

Na konferenciji za medije održanoj 1. srpnja u zagrebačkom Velvet Cafeu predstavljen je program 22. sezone kazališta Ulysses, koja će se održati od 16. srpnja do 30. kolovoza na Velikom i Malom Brijunu

Program su predstavili osnivač kazališta Rade Šerbedžija, umjetnička voditeljica Lenka Udovički, direktor Duško Ljuština te Branka Katić, glumica koja u ovosezonskoj premijernoj predstavi 'Tramvaj zvan čežnja' utjelovljuje lik Blanche Dubois, stoji u priopćenju.

U proteklim godinama Ulysses je postavio na desetke velikih i intrigantnih predstava, kvalitetu kojih je prepoznala brojna publika i kritika, a vrlo opsežan i privlačan program, s mnoštvom gostujućih predstava, koncerata i niza Ulyssesovih uspješnica iz ranijih sezona priprema i ovog ljeta. Čarobni Brijuni ponovno postaju mjesto susreta mnogobrojnih umjetnika koji entuzijazmom guraju ovaj projekt, usprkos brojnim teškoćama koje Ulysses prate od prvog dana dolaska na otok.

Sezonu će 16. srpnja otvoriti koncert istarskih glazbenika, u sklopu kojeg će na Malom Brijunu nastupiti Livio Morosin sa svojim bendom, Etno skupina Veja, Franko Krajcar&Indivia, Rade Šerbedžija, Dario Marušić te Irena i Mauro Giorgi.

Samostalne koncerte će tijekom ljeta održati Damir Urban&4, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor, Matej Meštrović, Karlo Hubak, Pips, Chips & Videoclips, Hladno pivo te Vlatko Stefanovski.

U srpnju će publika imati priliku pogledati neke od ranijih Ulyssesovih uspješnica poput 'Shakespeare ljetne noći – varijacije' te nagrađivanu predstavu 'Tko se boji Virginije Woolf', a posljednjeg dana srpnja na Velom Brijunu bit će izveden autorski projekt Edvina Liverića i Nike Ivančić 'Cabaret Valeska'. Kazalište Ulysses ugostit će Zijaha Sokolovića s predstavom 'Lijevo desno glumac', a bit će izvedena i 1650. izvedba njegove predstave 'Glumac je glumac'.