poznata pjesnikinja

Predstavljanje zbirke pjesama Anke Dorić u Varaždinu i Zagrebu

08.09.2022 u 09:36

Bionic
Reading

Udruga Ritam misli Varaždin, Gradska knjižnica i čitaonica 'Metel Ožegović' Varaždin organiziraju predstavljanje knjige 'Mijene ljubavi' cijenjene autorice Anke Dorić

Knjigu će predstaviti pjesnikinja, urednica Marijana Rukavina Jerkić, književnica Marina Šur Puhalovski i autorica, stoji u najavi. U 21 sati održat će se after party koncert grupe Romantix, čime će ujedno otvoriti jesensko-zimsku sezonu književnih promocija i događanja u Gradskoj knjiznici i čitaonici u Varaždinu i na svoj poetski način proslaviti Dan Varaždinske Županije.

U Zagrebu će promocija knjige biti 21. rujna u Udruzi 'Sve za Nju'. U ulici Kneza Mislava 10/1 u u 18 sati uz autoricu će knjigu predstavtiti Darija Žilić, uz glazbenu pratnju Zorana Vlaisavljevića.

O autorici:

Anka Dorić, po zanimanju liječnica, rođena je 16. studenog 1963. godine u Virovitici. Studij Medicine završila je na Sveučilištu u Zagrebu, gdje živi od 1982. godine. Nakon završenog staža u 'KB Sestre Milosrdnice' i DZ Centar u Zagrebu, profesionalnu je karijeru nastavila ranih 90-tih u Medicinskom centru i Općoj bolnici Virovitica. U Zagreb se vraća 1996. na specijalizaciju iz transfuzijske medicine, te kratko vrijeme radi na Odjelu za transfuziologiju OB Virovitica. Godine 2004. nakon rođenja sina Marka, odlazi ponovno u Zagreb gdje radi kao voditeljica laboratorijske dijagnostike i savjetovališta u Poliklinici VirogenaPlus sve do 2018. godine. Od 2007. do 2019. zaposlena je i u zagrebačkom Imunološkom zavodu, a od srpnja 2019. godine. Do danas radi u Općoj bolnici Varaždin.