'VJEROJATNO ZAUVIJEK'

Predstavljanje novog romana Gordana Nuhanovića

16.12.2009 u 09:30

Bionic
Reading

Književnik Gordan Nuhanović u četvrtak, 17. prosinca, predstavlja svoju novu knjigu 'Vjerojatno zauvijek' u zagrebačkom BP klubu

'Vjerojatno zauvijek' donosi priču o slobodnom umjetniku Miroslavu Devaldu koji u četrdesetoj godini života odlučuje raskinuti loš brak te nakon deset godina iseljava iz kuće i izlazi na samačku scenu.

Radnja romana smještena je u razdoblje Devaldova osamostaljenja koje ne ide baš glatko. Kao prvo, pet mjeseci nakon odlaska od kuće njegov je status još uvijek nedefiniran. I dalje je oženjen, a zahtjev za brakorazvodnom parnicom odgađa ne želeći dodatno iritirati svoju suprugu. Tu je i njegov maloljetni sin kojemu tek treba pojasniti novonastale okolnosti. Kao senzibilnog oca, muči ga razdvojenost od sina. Osim toga, supruga Josipa je u šoku - kao dominantan član obitelji ona njegov odlazak doživljava kao osobni poraz. Nakon što se pribrala, njezini potezi postupno ispunjavaju Miroslava Devalda neizvjesnošću i strahom od budućnosti.

Gordan Nuhanović rođen je 1968. u Vinkovcima. Objavio je zbirke priča 'Liga za opstanak', 'Bitka za svakog čovjeka' te roman 'Posljednji dani panka'. Knjige su mu prevođene na engleski i češki jezik. Trenutno živi i radi u Zagrebu.