u 20h

Predstavljanje knjige 'Glavom kroz zid' 4. veljače u ZKM-u

24.01.2019 u 09:19

Bionic
Reading

Zaljubili ste se u njegov glas, sada ćete se zaljubiti i u njegove riječi!

Zoran Predin, frontman kultnog novovalnog benda Lačni Franz, muzičar od formata i romantik bez premca, sada se okušao i u novoj avanturi – napisao je knjigu!

Nabavi ulaznicu za jedinstven događaj na kome će Zoran Predin, uz goste iznenađena, otkriti kako je nastala zbirka priča Glavom kroz zid, ali i mnoge dosad nepoznate detalje iz vlastitog života. Razjasnit će zašto ga bije glas nepopravljivog romantika i koliko je teško zadržati takvu reputaciju, rasvijetliti vlastite kreativne procese i prišapnuti nam tajne koje stoje iza njegovih najboljih i najpoznatijih pjesama.

Na predstavljanju će sudjelovati i nekoliko gostiju iznenađenja koji su ovog velikog kantautora, pjesnika i pjevača pratili kroz različite faze njegove karijere i kroz čija će se svjedočanstva pred vama otkriti Zoran Predin kakvog još niste upoznali. Ovaj jedinstveni društveni događaj izvanredna je prilika da izbliza, intimno upoznate čovjeka kojega ste dosad mogli samo slušati!

Ako ste voljeli ono što Predin pjeva, nema sumnje da ćete uživati i u onome što piše.

Predstavljanje knjige je 4. veljače u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih. Cijena ulaznice je 40 kuna i vrijedi kao vaučer za kupnju knjige na promociji. Ulaznice možete kupiti na www.fraktura.hr i u knjižarama Znanje (Gajeva 1), Menart (Avenue Mall) i Hoću knjigu (City Centar one West).

GLAVOM KROZ ZID

  • Cijena: 139 kn
  • Jezik izvornika: slovenski
  • Prijevod: Jagna Pogačnik
  • Broj stranica: 192
  • Datum izdanja: siječanj 2019.
  • ISBN: 978-953358081-4
  • Naslov izvornika: Dno nima dna
  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom
  • Visina: 204 mm

Nepopravljivi romantik, vječni šaljivdžija, neizliječeni nostalgičar, oštar kritičar, neostvareni košarkaš – sve je to i mnogo više jedan od najvažnijih kantautora, pjesnika i pjevača s ovih prostora Zoran Predin. U svojoj drugoj proznoj knjizi Glavom kroz zid Predin se u tridesetak proznih minijatura suvereno kreće od tmurne političke sadašnjosti do buntovnih mladenačkih dana, od intimnih obiteljskih zgoda do žestoke kritike nacionalizma. Svejedno prepričava li stare zgode iz karijere Lačnog Franza kada je bio pod sumnjom da podriva sistem i kada je brisao pljuvačku o crvenu zvijezdu ili kada opisuje strah od zubara, u baš svakoj životnoj situaciji on bira teži put, bez zadrške se svrstava na stranu slabih i uvijek pliva protiv struje, ne da bi bio drugačiji, već da bi ostao čovjekom.

Glavom kroz zid knjiga je o hrabrosti da se svatko stalno suočava sa sobom i da bude onaj tko jest, a ne onaj kakvoga ga želi vidjeti okolina. Opčinjen malim užicima, ljepotom, hranom, glazbom, morem, prijateljstvima, Zoran Predin u ovim pričama daje cijeloga sebe do posljednjeg poljupca, on hoda po stopama nježnoga sjećanja pozivajući na to putovanje i svoga čitatelja i čitateljicu.

Zoran Predin rođen je 1958. u Mariboru. Neostvareni košarkaš. Domar. Poštar. Noćni čuvar. Agent osiguravajućeg društva. Prodavatelj ploča. Učitelj na selu. Kantautor i povremeni pisac. Objavio je 39 glazbenih albuma, tri zbirke uglazbljenih tekstova i dvije knjige kratkih priča. Vuk samotnjak. Otac petero djece. Zasad ima petero unuka. Voli tripice, dunju i crni humor. Zaljubljen je u statičnu i pokretnu ljepotu. Danas je gastarbajter u Ljubljani.