'A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?'

Predstava Montažstroja o taštini i licemjerju

13.01.2015 u 12:37

Bionic
Reading

Obilježavanje 25. godišnjice ustrajnog djelovanja Montažstroj zaključuje izvedbama predstave 'A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?' 15. 16. i 17. siječnja 2015. godine s početkom u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih, a tportal.hr vam poklanja 2x2 ulaznice za izvedbu 17. siječnja

Predstava A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? propituje suvremenu komodifikaciju društvenog bunta kojeg je iznjedrio glazbeni album 'Paket aranžman' i jugoslavenski novi val iz 80-ih godina prošloga stoljeća. To je predstava o montiranoj videosnimci predstave MČŽPC (akronim) – zabranjenoj zbog kršenja autorskih prava. Na digitalnim ostacima zabranjene predstave Montažstroj ogoljuje uvjerenje da pop glazba pridonosi društvenim promjenama.

Predstava je nastala u napetosti i neskladu između konteksta osakaćenog cenzurom i autocenzure koja je postala kontekst. A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? je predstava o pravnim posljedicama stava da glazbu možemo međusobno dijeliti, a da pritom ništa ne izgubimo. Ona govori o taštini, licemjerju i nedosljednosti u društvu u kojem je osnovna vrijednost novac.


Praizvedbom ove predstave na ovogodišnjem festivalu Bitef, Montažstroj je postao prva hrvatska skupina koja je dobila čast otvaranja ovog kultnog festivala. Također, dobitnik je Specijalne nagrade festivalskog žirija Bitefa i ispraćena je ovacijama publike.

Svečana premijera predstave A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? održat će se 15. siječnja, a reprize slijede 16. i 17. siječnja 2015. godine s početkom u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Imena dobitnika objavit ćemo u utorak, 13. siječnja.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Svjetlana Knežević
Ljerka Golubić Bregant