PREMIJERNA IZVEDBA

Predstava 'Kraljevo' u zagrebačkom HNK-u

23.01.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Premijera predstave 'Kraljevo', nastale po istoimenom djelu Miroslava Krleže, bit će izvedena 20. veljače u 19.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu

Pisac, pjesnik i dramatičar Miroslav Krleža djelo je napisao za vrijeme Prvog svjetskog rata 1915. godine, a smatra se jednim od najznačajnijih predstavnika ekspresionizma, domaće i srednjoeuropske scene.

Radnja prati šarolike likove jednog kraljevskog zagrebačkog sajma: prostitutke, lupeže, policajce, gospodu i cirkusante. Njihove se sudbine isprepliću na sceni, a u kratkim prizorima odigrava se i ljubavna priča, piše na stranicama HNK. Sajamski vrtlog, osim svijeta živih, donosi i priču o onima koji su preminuli i prešli na drugu stranu.

U predstavi glume: Milan Pleština, Goran Grgić, Ljubomir Kerekeš, Ana Begić, Livio Badurina, Ivana Boban, Dušan Bućan, Dušan Gojić, Damir Markovina, Alen Šalinović, Vlasta Ramljak, Zrinka Cvitešić, Mirta Zečević, Katija Zubčić, Kristijan Potočki, Vanja Matujec, Ivan Jončić, Barbara Vicković i Dora Lipovčan.

Predstavu 'Kraljevo' režirao je Ozren Prohić, a, osim premijere, reprizne izvedbe su na rasporedu 23. i 25. veljače te 3, 10. i 27. ožujka.