PREMIJERA U ZKM-u

Predstava 'Garaža' ispunila očekivanja kazališne publike

14.02.2010 u 15:00

Bionic
Reading

Predstava 'Garaža', nakon praizvedbe u njujorškom kazalištu La MaMa E.T.C. u New Yorku, premijerno je izvedena i u zagrebačkom ZKM-u, potvrdivši u potpunosti očekivanja kazališne publike

U prepunoj dvorani kazališta ZKM mogla su se vidjeti najistaknutija imena hrvatskog kazališta. Predstavu su, između ostalih, gledali Mani Gotovac, Saša Broz, Srećko Šestan, Mustafa Nadarević, Vili Matula, Pero Kvrgić, Ivica Vidović i mnogi drugi. Od političara u publici su viđeni ministri Gordan Jandroković i Ivan Šimonović te Milorad Pupovac.

Glumica Jelena Veljača došla je sa suprugom Jankom Popovićem Volarićem, a na premijeru su stigli i Mirjana Hrga, Robert Zuber, Kristijan Beluhan te mnogi drugi.

Redatelj Ivica Buljan i scenograf Slaven Tolja su prema romanu Zdenka Mesarića prikazali predstavu o budućnosti koja postaje sve više sadašnjost.

Priča se bavi dječakom Binatom kojeg otac šalje u ultimate fight borbe da bi preživjeli, a s druge strane, u idiličnu Binatovu zemlju dolaze turisti iz cijelog svijeta umirati. To je idealna zemlja, ne za život, nego za umiranje, a radnja se odvija na dvije razine: jedna prati borbe u garaži i zapravo je junakov pad i propast, a druga prati razvoj eutanazijskog turizma.

U predstavi, osim Saše Antića i Mladena Badovinca iz TBF-a, glume i druga poznata imena, poput Ksenije Marinković, Frane Maškovića, Gorana Bogdana, Nine Violić, Doris Šarić Kukuljica, Barbare Prpić i Sretena Mokrovića. Glumce je uvježbao trener borilačkih vještina Marinko Petričević