SLAVNI PISAC I PSIHOTERAPEUT

Predavanje Jorgea Bucaya u kinu Europa

04.06.2010 u 10:33

Bionic
Reading

Slavni argentinski pisac i psihoterapeut Jorge Bucay dolazi u Zagreb predstaviti svoju novu knjigu 'Voljeti se otvorenih očiju'. U ponedjeljak 14. lipnja s početkom u 19 sati u Kinu Europa, održati će predavanje uz simultani prijevod

Jorge Bucay, rođen 1949. u Buenos Airesu, autor je dvanaest književnih uspješnica, a širom svijeta poznat je i kao voditelj grupnih terapija. U Zagreb ga dovodi izdavačka kuća Fraktura koja će ovih dana objaviti njegovu knjigu 'Voljeti se otvorenih očiju'.

Riječ je o napetom romanu, ujedno i priručniku o ljubavnim odnosima, koji razrađuje temu ljubavi koja nestaje i koju treba održati. Donosi priču o marketinškom stručnjaku Robertu koji dobije e-mail namijenjen nekom Fredyju te ga prvi put obriše bez razmišljanja. Međutim mailovi i dalje stižu i znatiželjni ih Roberto potajno počinje čitati. Šalje ih psihoterapeutkinja Laura, koja zajedno s Fredyjem piše knjigu o čudu ljubavi i zaljubljenosti, o mogućnostima održavanja veze, o vjeri u ideale, ali i o nedostatku ljubavi i pretvaranju očaranosti u zavist.

Zadivljeni Roberto sa svakom sljedećom porukom sve više preispituje vlastita ljubavna iskustva pokušavajući otkriti i shvatiti sebe. Ohrabren Laurinim stručnim znanjem i iskustvom, skriven anonimnošću interneta, Roberto preuzima Fredyjev identitet te počinje pisati pisma Lauri, iznositi svoje priče i svoja razmišljanja o ljubavi i sreći. Ali stvarni svijet ima iznenađenja za njega.

U nakladi Frakture već je objavljena Bucayova međunarodna uspješnica 'Ispričat ću ti priču' u kojoj otkriva zabavljački i ljekoviti učinak pričanja priča, bez kojega, kako kaže, nema čovjeka i ljudskog društva.Glavni junak knjige, mladić Demián, dolazi psihoterapeutu Jorgeu tražeći odgovore na pitanja koja si svaki mladac postavlja. Pričajući mu priče, od grčkih mitova preko japanskih parabola i učenja zen-budista do priča europskih naroda i onih koje sam izmišlja, Jorge mu pomaže da upozna sebe i prevlada svoje predrasude.

Osim romana 'Ispričat ću ti priču' i 'Voljeti se otvorenih očiju', autor je bestselera 'Cartas para Claudia', 'Recuentos para Demian', 'Cuentos para pensar', 'El Cochero', 'El Juego de los cuentos', 'Cuenta conmigo' koji su prodani u milijunima primjeraka i prevedeni na dvadesetak jezika.

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 14. lipnja, u 19 sati u Kinu Europa uz simultani prijevod. Besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni Kina Europa.