RAZDJEVIČENA BEZBLOŽNICA

Pratite literarno putovanje Mime Simić

28.10.2009 u 09:29

Bionic
Reading

Stravu i nespokoj kod Mime Simić budi vožnja vlakom i institucija bloga. Narednih tjedan dana Mima s piscima putuje vlakom jugoistočnom Europom, o čemu čitajte na tportalu u njezinim blogerskim zapisima koji će slijediti literarno putovanje do Istanbula i nazad

Dvadeset književnika i književnica iz jugoistočne Europe i Velike Britanije, sudionici projekta književne razmjene Word Express, uputilo se vlakom prema Istanbulu, gdje će ostati nekoliko dana, dužiti se s kolegama i održavati književne večeri. Kako je u svom prvom postu najavila, Mima će putem svog nomadskog bloga na istinsko uživanje čitateljima ponuditi svoje 'umjetničke, geopolitičke, a akobogda i seksualne neuspjehe i kataklizme' s putovanja.

Kako je uoči početka putovanja pjesnicima Raman Mundair i Efeu Duyanu predstavila Zagreb, kakve veze imaju kratka književna forma i jedan kratki za šankom, kako je prošao prvi susret s piscima u Booksi, što je radila u Beogradu kad je zakasnila na vlak za Skopje, čitajte na bigblog.tportal.hr/wordexpress. Naravno, bez strave i nemira.