virtualno

Pratite baletni klas HNK Split uživo na Međunarodni dan plesa

28.04.2020 u 14:11

Bionic
Reading

Na Međunarodni dan plesa, u srijedu 29. travnja, u 12.30 sati, Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split održat će virtualni baletni klas koji će se moći pratiti preko Facebook stranice kazališta

Unatoč tome što su vrata kazališta još zatvorena, plesači u svojim domovima svakodnevno održavaju formu, a na Međunarodni dan plesa 29. travnja odlučili su održati zajedničke vježbe, baletni klas u virtualnom prostoru, koji će se uživo prenositi facebook stranici HNK Split, priopćili su iz kazališta.

Vježbe će voditi solist Baleta HNK Split Aaron Kok, a mogu se pogledati na poveznici https://bit.ly/2xjtJie

'Svi kojima ovih dana, kada su baletne sale zatvorene, nedostaju baletne vježbe, svi koji su se nekad u životu imali doticaj s baletnom umjetnošću i željeli bi ponovo početi s vježbanjem, pozvani su da se pridruže javnom online baletnom klasu splitskog Baleta na facebook stranici HNK Split', pozivaju iz HNK Split ljubitelje baleta.

Aaron Kok rođen je 1995. u Sydneyu, u Australiji. Baletno obrazovanje počeo je na McDonald College Performing Arts u Sydneyu, a nastavio ga 2012. u Nizozemskoj na Dutch National Ballet Academy.

Za vrijeme školovanja plesao je razne solističke uloge te se nakon diplome 2015. pridružuje poznatoj nizozemskoj plesnoj akademiji Introdans. Istovremeno radi i svoje koreografske projekte. U splitskom kazalištu angažiran je početkom 2017.