USKORO U ZAGREBU

Praizvedba predstave Cabaret 'Preko veze' u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh & Kazališta Moruzgva

30.01.2019 u 16:43

Bionic
Reading

Satiričko kazalište Kerempuh u koprodukciji s Kazalištem Moruzgva priprema novu predstavu Cabaret 'Preko veze' Ivana Lea Leme, koja će se premijerno izvesti u nedjelju, 17. veljače na sceni kazališta Kerempuh

Kao što i sam naslov implicira, ova predstava kroz kabaretsku formu, tarantinovski bizarnim i almodovarovski melodramatičnim stand up monolozima, prošaranim burlesqe točkama, komentira hrvatski i globalni društveno politički aktualitet. Fabule se pletu nitima 'veza i vezica', a na publici je da procijeni je li 'život preko veze' bezveze.

No, društveno politička stvarnost samo je celofan u koji su umotane unutarnje borbe, strahovi, padovi i pobjede četiriju ženskih likova, čije bizarne životne priče predstava prati.

U predstavi igraju Mila Elegović, Jelena Miholjević/Ana Begić, Linda Begonja/Ecija Ojdanić, Ana Maras Harmander/Mirela Videk Hranjec.

Glazbu potpisuje Zvonimir Dusper, kostimografiju Mirjana Zagorec, scenografiju Irena Kraljić, koreografiju Leo Mujić, a oblikovanje svjetla Martin Šatović.

Najavljujući svoj novi kazališni projekt, autor Ivan Leo Lemo rekao je:

'Svi se stalno bune da je u našoj zemlji sve moguće isključivo 'preko veze', ali u isto vrijeme, ti isti koji prigovaraju takvom kretanju kroz sustav, 'povući će veze' za bržim i efikasnijim ostvarivanjem svojih potreba ili ambicija. Preko reda i redoslijeda žurimo i laktamo se kroz životne hodnike, zaboravljajući zakon nad zakonima koji kaže - ono što nam pripada, to nam nitko ne može oduzeti, a ono što nam ne pripada, to nam nitko ne može dati!'