ODLAZAK VELIKE PJEVAČICE

Poznata operna diva preminula u 86. godini života

06.10.2018 u 09:27

Bionic
Reading

Svjetska operna diva Montserrat Caballe umrla je u svom rodnom gradu u Barceloni nakon duge bolesti, kronične upale mjehura

Španjolska sopranistica Montserrat Caballe, rođena u Barceloni, bila je poznata kao jedna od najboljih svjetskih opernih pjevačica, a umrla je u 86. godini života nakon duge i teške bolesti.

Strani mediji javljaju kako je operna diva proteklih mjesec dana provela u bolnici Sant Pau u rodnome gradu gdje se liječila od kronične upale mjehura. Prenose i da je njezin sprovod zakazan za ponedjeljak.

Inače Montserrat Caballe pjevala je prije sedam godina i u Hrvatskoj na otvaranju 22. turnira Studena Croatia Open u Umagu. Njezin glas bio je poznat po čistoći, preciznoj kontroli i kao izuzetno moćan.

Montserrat Caballe Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Caballe je bila poznata i po humanitarnu radu, radila je kao UNESCO-va ambasadorica Dobre volje, a u Barceloni već godinama djeluje njezina Zaklada za pomoć napuštenoj djeci.

  • +4
Montserrat Caballe Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Široj javnosti najpoznatija je zbog suradnje s Freddiejem Mercuryjem. S frontmenom grupe Queen snimila je duet 'Barcelona' 1992. godine, a pjesma je nakon objave postala himna Ljetne olimpijade u Barceloni.