RADE ŠERBEDŽIJA

'Postali smo teatar do kojeg je publici stalo'

24.06.2009 u 14:09

Bionic
Reading

Koncerti Đorđa Balaševića, premijera Moliereova 'Don Juana' s Ivankom Mazurkijević kao gošćom predstave te reprize Krležinih 'Balada', 'Pijane noći 1918.', Shakespeareova 'Kralja Leara' i lanjske premijere 'Romeo i Julija '68.' program su devete sezone teatra Ulysses koja započinje 9. srpnja na Brijunima

Koncertom Đorđa Balaševića 9. i 10. srpnja u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu kazalište Ulysses otvara ovogodišnju sezonu. Nakon zagrebačkih redova u kojima se satima čekalo za Balaševićeve koncerte, ne treba sumnjati da će drukčije biti u Fažani, odakle vojni brod prevozi publiku do Malog Brijuna

'Postali smo teatar do kojeg je publici stalo', rekao je Rade Šerbedžija najavljujući plan i program Ulyssesove sezone 09.

I ove godine računaju na mnogobrojnu publiku, a jedan od razloga je premijera provjerenog klasika, 'Don Juana' J. B. P. Molierea. Predstavu režira Paolo Magelli Rakan Rushaidat ima ulogu Don Juana, Lucija Šerbedžija njegove žene Elvire, Milan Pleština igra Don Juanova slugu Sganarellea. Tu su još Ksenija Marinković, Nikola Ivošević, Damir Poljičak, Miodrag Krivokapić, Ana Begić, Nina Violić, Borko Perić, Ivan Đuričić, Chris Gerard Heward i kao posebna gošća, pjevačica Ivanka Mazurkijević. Dramaturginja predstave je Željka Udovičić. Premijera je najavljena za 23. i 24. srpnja, a predstava će igrati do 2. kolovoza.

Ovogodišnja poslastica je repriza 'Kralja Leara' (6. – 9. kolovoza), prve predstave ovog kazališta. 'Balade Petrice Kerempuha' igrat će 16, 17. i 18. srpnja, a u kolovozu su na repertoaru još predstave 'Romeo i Julija '68' (13 - 16. kolovoza) te 'Pijana noć 1918.' od 20. do 23. kolovoza kada završava sezona na Brijunima.

Pogledajte što je Rade Šebedžija rekao o devet godina Ulyssesa, kako se Ana Begić priprema za svoju prvu ulogu na Brijunima, koju sličnost Lucija Šerbedžija pronalazi između sebe i lika Don Juanove supruge te kakvu je ulogu Paolo Magelli namijenio pjevačici Ivanki Mazurkijević.