BE CROATIVE

Poslovna torba Jadranke Kosor kreće u osvajanje Japana

19.09.2010 u 18:58

Bionic
Reading

Hrvatska poslovna torba, koju je premijerka Jadranka Kosor nosila prilikom susreta s američkim predsjednikom Barackom Obamom u Budimpešti, nastavlja svoj put prema svjetskoj slavi

Torba ukrašena tradicionalnim hrvatskim motivima poznate dizajnerice Mine Petre ovoga će puta biti predstavljena na najvećem japanskom turističkom sajmu JATA World Tourism, Congress and Travel Fair, koji se od 24. do 26. rujna održava u Tokyju.
 
U sklopu inovativne i višestruko nagrađivane izložbe pod nazivom Be CROative, Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom nastavlja promociju hrvatskoga gospodarstva i turizma i u dalekom Japanu. Na izložbi će biti predstavljeno više od 40 hrvatskih proizvoda, nosioca prestižnih znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta
 
Drugog dana sajma, 25. rujna, održat će se Hrvatski sat na kojemu će posjetitelji iz cijeloga svijeta imati prigodu vidjeti, među ostalim, i originalne etno kreacije priznate hrvatske modne dizajnerice Mine Petre. Modele etno kolekcije Materina priča, inspirirane narodnim nošnjama i izrađene od ručno tkanog lanenog platna te urešene motivima i aplikacijama iz bogatog hrvatskog tekstilnog rukotvorstva, u Tokyju će nositi najpoznatije japanske manekenke.
 
Prepoznatljiva poslovna torba iz modne linije Tkanica, koju je prva u svijetu proslavila premijerka Jadranka Kosor, proizvod je tkalačke zadruge iz Knina i nagrađivana je kao izvorni uporabni suvenir u Hrvatskoj i svijetu.
 
Prije predstavljanja u Japanu izložba Be CROative održana je u Njemačkoj, Portugalu, Belgiji, Francuskoj, SAD-u, Italiji, Argentini, Čileu, Bosni i Hercegovini, Australiji i Rusiji.