HRVATSKA GLAZBENA UNIJA

Posebno priznanje: Nagrada Josipi Lisac za izniman doprinos hrvatskoj glazbi

22.11.2017 u 20:52

Bionic
Reading

Tijekom proslave 25. obljetnice Hrvatske glazbene unije u Zagrebu 7. prosinca, u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, dodijelit će se godišnja priznanja za 2017. godinu

Josipa Lisac, Nenad Bach, Robert Funčić, Hladno pivo, Jovanka Bukvić 'Josie', te posmrtno Mladen Magud, dobitnici su godišnjih priznanja Hrvatske glazbene unije za 2017. godinu.

Odluku o dodjeli tih godišnjih nagrada za grupna i pojedinačna ostvarenja u glazbenoj djelatnosti za 2017. donio je Glavni odbor Hrvatske glazbene unije.

  • +9
Josipa Lisac - Večer jedne ljubavi Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL

Pjevačica Josipa Lisac nagrađena je tim priznanjem u povodu 50. obljetnice umjetničkog djelovanja i za izniman doprinos hrvatskoj glazbi.

Skladatelj, glazbeni producent i izvođač Nenad Bach nagradu je dobio u povodu 40. obljetnice umjetničkog rada te za doprinos glazbenoj sceni i promicanje hrvatske glazbe u svijetu, dok je u povodu četiri desetljeća umjetničkog rada i za doprinos glazbenoj sceni nagradu dobio je i skladatelj i glazbeni producent Robert Funčić

Priznanje te unije za grupna ostvarenja za 2017. dobila je zagrebačka rock grupa Hladno pivo u povodu njezine 30. obljetnice, a splitski gitarist i studijski glazbenik Mladen Magud posmrtno je nagrađen za doprinos glazbenoj struci i hrvatskoj glazbi. 

  • +6
Josipa Lisac koncert u Pulskoj areni Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Priznanje za doprinos glazbenoj struci i promicanje hrvatske glazbe 2017. dobila je Jovanka Bukvić 'Josie' iz Rijeke, voditeljica prodavaonice 'Dallas', male riječke glazbene oaze. 

Prepoznavanje rada i nagrađivanje članova te drugih koji pridonose razvoju struke dio je dugogodišnje prakse Hrvatske glazbene unije. U proteklih dvadeset godina - od 1997. do 2017. godine - fizičkim i pravnim osobama posebno zaslužnima za ostvarivanje ciljeva te unije dodijeljeno je 160 nagrada.