NAGRADNJAČA

Poljska filharmonija u Lisinskom - dobitnik ulaznica

06.04.2011 u 09:21

Bionic
Reading

Izvrsni Poljaci stižu u Bijelu oktavu! U petak 8. travnja Zagrebačka filharmonija ugošćuje jedan od najboljih orkestara Poljske - Filharmoniju Witolda Lutosławskog iz Wrocława! A tportal.hr poklanja dvije ulaznice najbržem čitatelju/čitateljici koji odgovore točno na nagradno pitanje

Ova cijenjena Filharmonija osnovana je 1954. u gradu bogate glazbene tradicije, a od 1994. nosi ime kultnog poljskog skladatelja Witolda Lutosławskog. Orkestar je razvio dinamičnu koncertnu aktivnost od čak stotinjak programa po sezoni i zabilježio brojna gostovanja od New Yorka, preko Beča, do Amsterdama i Salzburga.

U Bijeloj oktavi izvest će atraktivni program 'Kuljerić & Lutosławski', a dirigentsku palicu preuzet će naš cijenjeni maestro Tonči Bilić. Večer će započeti glazbom velikog hrvatskog skladatelja Igora Kuljerića, čiju 5. obljetnicu od nenadane smrti obilježavamo upravo u travnju ove godine. Program će otvoriti njegova Koralna predigra, a solističku dionicu u Koncertu za marimbu/Koncertu za Ivanu tumačit će njegova kći, sjajna marimbistica Ivana Bilić. Skladbu 'Tri poeme' Henrija Michauxa WitoldaLutosławskog (koja je i praizvedena u Zagrebu, na Muzičkom biennalu 1963.) uz Wrocławske filharmoničare izvest će članovi Zbora Hrvatske radiotelevizije. A maestro Bilić povest će potom goste iz Poljske u izvedbi Koncerta za orkestar, još jednog antologijskog ostvarenja Lutosławskog.

Koncert 'Kuljerić & Lutosławski' održava se u sklopu Muzičkog biennala Zagreb koji ove godine obilježava 50. obljetnicu, a ostvaren je u koprodukciji MBZ-a i Zagrebačke filharmonije u suradnji s Glazbenom proizvodnjom HRT-a.

Dvije ulaznice za koncert osvojila je Nena Bogdanić

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.