REZULTAT EDUKACIJE

Polaznici Izdavačke akademije objavili knjigu

21.03.2012 u 14:06

Bionic
Reading

Nakon šest mjeseci edukacije iz izdavaštva, polaznici Izdavačke akademije ovaj su tjedan dobili priliku javnosti predstaviti finalni proizvod svoje edukacije – knjigu, točnije zbirku kratkih priča s tri naslova: 'Pandemonij', 'Okreni na priču' i 'Tko tu koga?'. Promocija njihovog izdavačkog prvijenca održana je pred punim Trgom Svete Barbare u Rijeci, u ugodnoj atmosferi improviziranog dnevnog boravka.

Iako sadržajno iste, knjige se razlikuju po dizajnu naslovnice, prijelomu, knjižnom bloku, formatu i ostalim detaljima koji svaku knjigu čine posebnom. Sve priče u knjigama imaju zajedničku temu 'Susjedi', a prikupljene su natječajem na koji je pristiglo više od 150 priča.

Predstavljene knjige nisu predviđene za prodaju, no njihova tiskana izdanja koja objavljuje izdavačka kuća 'Jesenski i Turk' bit će dostupna u svim bolje opremljenim knjižnicama, dok se PDF izdanja besplatno mogu preuzeti na web stranici Izdavačke akademije

'Promocija zbirke kratkih priča bila je veliko finale projekta Izdavačka akademija. Ovime su polaznci zaključili edukacijsku priču i predstavili materijalni rezultat projekta – knjigu. Promocija je bila više nego uspješna budući da je bilo preko 80 posjetitelja koji su podržali naše polaznike. Nadamo se da će sada nakon velikog truda, entuzijazma, odgovornosti i rada ovi mladi ljudi dobiti priliku kako bi pokazali svoje vještine unutar hrvatskih izdavačkih kuća. Mi im svima držimo fige!' - izjavila je voditeljica projekta Neli Nežić.

Podsjetimo, Izdavačka akademija projekt je udruge Katapult, osmišljen kako bi se mladim ljudima pružilo kvalitetnu edukaciju pod vodstvom stručnjaka iz izdavaštva jer u Hrvatskoj ne postoji obrazovna institucija koja u cijelosti educira ljude za rad u izdavaštvu. Projekt je proveden uz podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Rijeka, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, a financiran je sredstvima programa pretpristupne pomoći Europske unije.