KONCERTI U SALLE GAVEU

Pokupić i Leskovar pred pariškom publikom

24.10.2012 u 12:06

Bionic
Reading

U pariškoj Salle Gaveau sinoć je nastupila čelistica Monika Leskovar zajedno s Giovannom Sollima i mezzosopranisticom Renatom Pokupić uz pratnju Natalie Steinberg na pijanu, a drugi koncert je 28. listopada

Monika Leskovar je živjela u Zagrebu i Berlinu te je primila mnoge nagrade na međunarodnim natjecanjima. Predaje na Glazbenom konzervatoriju u švicarskom Luganu i nastupala je kao solistica s brojnim orkestrima, između ostalih sa Simfonijskim orkestrom Bavarskog radija, Filharmonijskim orkestrom u Moskvi i Filharmonijskim orkestrom u Zagrebu, pod ravnanjem Valerija Gergijeva, Thomasa Hengelbrocka, Krysztofa Pendereckoga.

Također je nastupila na mnogim festivalima poput onoga u Schleswig-Holsteinu, Dubrovniku, Festivalu Casals u Tokiju i Festivalu Rostropoviča u Rigi te je surađivala s Gideonom Kremerom, Yurijem Bashmetom, Tabeom Zimmermann i Sofiom Gubaidulinom. Od 2005. godine surađuje s violončelistom i skladateljem Giovannijem Sollimom s kojim je izdala album 'We were trees' koji je nedavno izdao Sony/BMG.

Hrvatska mezzosopranistica svjetskog ugleda, Renata Pokupić, doživjela je ovacije u baroknoj operi, klasičnoj operi, a naročito u koloraturnom repertoaru.

Nedavno se istaknula u ulozi Irene Tamerlano u Royal Opera House u Londonu, Bradamante u Bijesnom Orlando u Frankfurtskoj operi, Dorabelle u Così fan tutte u Théatre des Champs-Elysées pod ravnanjem Jérémie Rhorera i Teodate u Flaviju s Academy of Ancient Music i Christopherom Hogwoodom.

Isto je tako pjevala u Mendelssohnovom 'Snu ljetne noći' s Orchestre National de France pod ravnanjem Kurta Masura, na turneji Bachovog Božićnog oratorija s ansamblom Matheus i Jean-Christophom Spinosijem u koncertnoj verziji Falline Tricorneu Lyonskoj operi s Kazushijem Onom, u Pergolesijevom Stabat Mater zajedno s Les talens lyriques Christophea Rousseta i u Il Trionfo del Tempo u pratnji berlinskoj Akademie fur Alte Musik.

Redovito surađuje s dirigentima Johnom Eliotom Gardinerom, Paulom McCreeshom, Emmanuelle Haïm, Laurenceom Cummingsom i Christianom Curnynom. Kao poznata i cijenjena solista redovito nastupa u raznim komornim glazbenim programima uz pratnju pijanista Rogera Vignoles s kojim je nedavno debitirala u Wigmore Halu.