NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Vidi pod: Ljubav'

10.04.2012 u 13:02

Bionic
Reading

U ovom zadivljujućem romanu jedan od najintrigantnijih suvremenih svjetskih pisaca, David Grossman, istražuje pamćenje i jezik, nasilje i ljubav, postavljajući bolna pitanja i uspijevajući na sva odgovoriti jednostavnim i neobično hrabrim naputkom iz naslova. Profil i tportal.hr su za svoje čitatelje pripremili tri primjerka knjige.

Izrael, 1959. Momik želi sastaviti svijet.

Za devetogodišnjaka to je težak zadatak, no ako je dotad i raspolagao samo uzdasima i noćnim kricima roditelja, ako je mogao graditi tek na riječima koje ostaju lebdjeti nakon razgovora što se naprasno prekidaju kad uđe u sobu, dolazak djeda Anschela promijenit će sve: Momik shvaća da je za rješenje zagonetke najvažnije na čistac izmamiti Nacističku Zvijer, doznati što se odraslima dogodilo u Ondjezemlju i sklopiti priču o Djeci srca.

Dvadesetak godina poslije – zna da je potrebno još ponešto.
Jedna bijela soba i jedna neobična enciklopedija.
Jedna ljubavna priča (ona o Moru i Bruni Schulzu) i jedna nimalo ljubavna, o zapovjedniku koncentracijskog logora Neigelu i piscu Anschelu Wassermanu-Šeherezadi, koji ga – pričajući mu – pokušava inficirati ljudskošću.

Kako živjeti, voljeti i podizati djecu u svijetu nakon holokausta?

David Grossman rođen je 1954. u Jeruzalemu i jedan je od najznačajnijih suvremenih izraelskih pisaca. Autor je brojnih proznih i publicističkih djela te knjiga za djecu. Za književni i publicistički rad dodijeljen mu je niz uglednih međunarodnih nagrada. Svjetsku slavu donio mu je roman 'Vidi pod: Ljubav', a djela su mu prevođena na trideset i šest jezika. Živi i radi u Jeruzalemu.

Knjigu su osvojile:

Branislava Meštrov
Ana Vočinkić
Neda Medarić

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.