nagradnjače

Poklanjamo ulaznice za popularne naslove Kazališta Planet Art

05.11.2018 u 15:34

Bionic
Reading

Kazalište Planet Art nastavlja sezonu u studenom sa svojim popularnim naslovima

LJUBAVNA PISMA STALJINU

Sovjetski savez. Tridesete godine prošloga stoljeća. Piscu legendarnog romana 'Majstor i Margarita' Mihailu Bulgakovu zabranjeno je izdavanje i izvođenje njegovih djela. Obraća se Staljinu o kojemu ovisi sudbina svih umjetnika u Rusiji. Jednoga dana dobiva potpuno neočekivan telefonski poziv. Na telefonu je Staljin. Osobno.

Ova povijesna fikcija inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista - jednog od najznačajnijih ruskih pisaca Mihaila Bulgakova i diktatora Josifa Visarionoviča Staljina.

Drama obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca kroz osobni sukob Bulgakova i Staljina te propituje cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada kao i danas.

Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost.

ZA UMRIJET OD SMIJEHA

Studeni Kazalište Planet Art nastavlja s kazališnim hitom Za umrijet od smijeha nastalim u koprodukciji s Teatrom Rugantino, a koja nas uz obilje smijeha i pitanja iz naše svakodnevice vodi u hrvatsku budućnost 2132. godine.

Izvor: Društvene mreže

U predstavi igraju Gordana Gadžić i Marko Torjanac, a režirao ju je Mario Kovač.

POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA

U petak 23. 11. na rasporedu je višestruko nagrađivana 'Posljednja Freudova seansa', dinamična i lucidna filozofska rasprava o postojanju Boga između Sigmunda Freuda, uvjerenog ateista i C.S. Lewisa, preobraćenog vjernika. U ovoj dramatičnoj i napetoj povjesnoj fikciji koja se događa u sam osvit 2. Svjetskog rata imamo priliku zaviriti i u privatne živote i osobne tajne ova dva velika uma koji su oblikovali suvremenu misao.

Izvor: Društvene mreže

VELIKA ZVJERKA

Kultna predstava Velika Zvjerka na rasporedu je 16. studenog, u Kazalištu Mala scena, koja nas s puno humora vodi u svijet današnjeg biznisa postavljajući nam pitanja o egistenciji koja nas se danas itekako tiče. U ovoj predstavi, koja je do sada izvedena više od 150 puta, igraju Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić, a predstavu je režirala Slavica Knežević.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za predstave Ljubavna pisma Staljinu (10., 18. i 25. studenoga 2018. u 20h, Mala Scena, Zagreb), Za umrijet od smijeha (8. i 29. studenoga 2018. u 20h, Mala dvorana V. Lisinski, Zagreb), Posljednja Freudova seansa (23.studenoga 2018. u 20h, HKD Rijeka) i Velika Zvjerka (16. studenoga 2018. u 20h, Mala Scena, Zagreb). Dobitnici su Anita Bronić, Tanja Sredić, Nataša Zuljani, Zora Konsuo, Lucija Martinić, Luka Lakić i Martina Harapin Bogdanić.