NAGRADNJAČE

Poklanjamo ulaznice za film 'Imena višnje' u kinu Europa

06.07.2016 u 13:17

Bionic
Reading

Posljednjeg dana lipnja na redovni program zagrebačkog kina Europa stigao je domaći film 'Imena višnje' Branka Schmidta. U središtu je radnje život starijega bračnog para koji se vraća na svoje imanje u osami ratom razorena sela. U ulozi starca nastupa legendarni Ivo Gregurević dok njegovu suputnicu, shrvanu bolešću koja će odrediti i njihovu sudbinu, tumači Nada Đurevska. U filmu glume i Goran Bogdan, Daria Lorenzi Flatz i dr.

Osim 'Imena višnje', od novih naslova s programa kina Europa izdvajamo i hit-ostvarenje 'Rasprskavanje' (orig. 'A Bigger Splash'), senzualan i nepredvidljiv triler talijanskog redatelja Luce Guadagnina s Tildom Swinton i Ralphom Fiennesom. Istovremeno, ovogodišnji ljetni ciklus 'Propustili ste, pogledajte!' donosi gotovo 50 filmskih naslova koji su tijekom godine prikazivani u sklopu redovnog programa, tako da se u programskoj shemi tijekom ljeta nalaze gotovo svi filmovi koji su obilježili godinu: od bizarno duhovite mračne satire 'Jastog' vodećeg grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa, preko 'Mladosti' oskarovca Paola Sorentina i filma 'Carol' Todda Haynesa, pa do Oscarima nagrađenih 'Spotlighta' Toma McCarthyja i 'Saulovog sina' Lászla Nemesa, kao i brojnih drugih naslova.

Većina ovih filmova, točnije oni koji su nastali izvan engleskog govornog područja, prikazuje se i uz titlove na engleskom jeziku svakog utorka i četvrtka u sklopu ljetnog programa 'Subtitled T-days'. Riječ je o ljetnoj verziji ovogodišnjeg programa 'Subtitled Tuesdays' koji već drugu godinu zaredom, kao odgovor na potrebe sve brojnije inozemne publike, na veliko platno kina Europa svakog utorka donosi filmove s dvojezičnim (hrvatsko-engleskim) titlovima. Osim toga, i ovog ljeta Kino Bibijada, program kina Europa namijenjen dječjoj publici, svake srijede i nedjelje donosi pažljivo odabrana filmska ostvarenja, i to potpuno besplatno!

Informacije o programima kina Europa potražite na www.kinoeuropa.hr

Kino Europa poklanja 3 x 2 ulaznice, a dobitnici su Katica Ivaniš (Sesvete), Darija Haring (Zagreb) i Viktorija Ivandić (Zagreb).
O preuzimanju nagrada dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila.