NAGRADNJAČA

Pogledajte predstavu 'Glumice i to'

24.10.2012 u 10:27

Bionic
Reading

U kazalištu KNAP 27. listopada u 20 sati na rasporedu je predstava 'Glumice i to', a mi smo za svoje čitatelje pripremili 2x2 ulaznice.

Bile jednom četiri djevojke, prijateljice. Ništa nisu radile. Posla nije bilo ni za crno pod noktom. Zato su skidale sitcome s neta i smijale se, smijale. No, onda je na snagu stupila ACTA i djevojke su pale u depresiju. Zatim su se trgnule i odlučile same i neovisne napraviti - predstavu. Za to su školovane! I to ne bilo kakvu predstavu! Bit će to duhovita uspješnica o njima samima, o sjaju i bijedi glumačkog posla, o nepodnošljivoj težini mladog života. Budimo realni, odlučile su napraviti hit!

Međutim, je li moguće ostvariti veliku kazališnu uspješnicu kad vas usput ostavi dečko/ odje*e je*ač, ako sumnjate u izbor životnog poziva, ako svi očekuju da se skrasite i rađate, ako mrzite kolege jer su smušeni, ulizice, control freakovi ili sveznalice, ako vam se svijet u kojem živimo - gadi?! Zbog takvih životnih nepogoda, nisamo sigurni hoće li djevojke uspjeti u svom naumu da naprave novu HIT predstavu.

Jesu li dovoljno jake da izdrže pritisak okoline? Možda samo uspiju shvatiti da je najvažnija stvar na svijetu pravo prijateljstvo koje nas grije i nasmijava čak i kad nam isključe struju i plin, kad nam ne lajkaju statuse, kad nas ne otkrije Pedro Almodovar, kad nas drugi ne razumiju...

Ova predstava postoji da vas podsjeti kako se životu nasmijati u lice.

Režija:
Dunja Fajdić, Amanda Prenkaj, Ivana Horvat i Petra Kurtela

Glume:
Amanda Prenkaj, Ivana Horvat, Dunja Fajdić i Petra Kurtela

Po dvije ulaznice su osvojile:

Ana Vujević
Vlatka Piškor