NAGRADNJAČA

Pogledajte predstave kazališta Ulysses - dobitnici

12.07.2010 u 13:16

Bionic
Reading

Glazbeno-scenskim spektaklom kazalište Ulysses u pulskoj je Areni u subotu navečer obilježilo desetu godišnjicu postojanja. Ovom prilikom tportal.hr i Kulturist vode svoje čitatelje na predstave 16. i 27. srpnja te 1., 13. i 19. kolovoza

Ovogodišnja premijera - 'Oluja' Williama Shakespearea u režiji Lenke Udovički - bit će izvedena 23. srpnja. Zadnji Shakespeareov komad, često smatran svojevrsnim testamentom, priča je o roditeljskoj ljubavi, izdaji, osveti, suočavanju s počinjenim zločinima i oprostu. Lik Prospera, prognanog milanskog vojvode zatočenog na začaranom otoku, tumači Rade Šerbedžija, a njegovu kćer Mirandu Nina Šerbedžija. Redateljica Lenka Udovički kazala je da je naizgled bajkovita, ali vrlo slojevita, 'Oluja' idealno djelo za obilježavanje desetogodišnjice Ulyssesa, koji je započeo djelovanje Shakespeareovim 'Kraljem Learom'. Na programu Kazališta Ulysses su i reprize dvaju repertoarnih naslova: 'Pijana noć 1918.' (13., 14. i 15. kolovoza ) i 'Kralj Lear' (19., 20., 21. i 22. kolovoza).

U posljednjih deset godina Kazalište Ulysses izvelo je dvjestotinjak kazališnih predstava te priredilo više od 20 popratnih događanja.

Predstave na koje vodimo svoje čitatelje:

16. srpanj- Žaba
27. srpanj- Oluja
1. kolovoz- Oluja
13. kolovoz- Pijana Noć
19. kolovoz- Kralj Lear

Po dvije ulaznice za predstavu 'Žaba' 16. srpnja osvojile su Sandra Knezović i Dunja Pekišić

Po dvije ulaznice za predstavu 'Oluja' 27. srpnja osvojili su Kristina Grujin i Luka Pajić.

Po dvije ulaznice za predstavu 'Oluja' 1. kolovoza osvojili su Edi Perman i Sanja Radolović

Po dvije ulaznice za predstavu 'Pijana Noć' 13. kolovoza osvojili su Kristina Pisak i Kristijan Jurilj

Po dvije ulaznice za predstavu 'Kralj Lear' 19. kolovoza osvojili su Blaženka Mihalić Perman i Damir Mohor