burnO U SKUPŠTINI

Po hitnom postupku na dnevni red stigla smjena članova Kazališnog vijeća ZKM-a

22.03.2018 u 14:00

Bionic
Reading

Na stolove zastupnika u zagrebačkoj Skupštini u četvrtak ujutro stigao je prijedlog hitnog uvrštenja postupka odluke o razrješenju dvoje članova Kazališnog vijeća ZKM-a, Gorana Sergeja Pristaša i Borisa Babića, što je rezultiralo dugotrajnom raspravom nakon koje su zastupnici prihvatili da to uđe u dnevni red sjednice

Kao posljednja točka dnevnog reda uvršten je Prijedlog zaključka o razrješenju i imenovanju članova Kazališnog vijeća Zagrebačkog kazališta mladih.

Klub gradskih zastupnika iz stranaka Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, Zelene liste i Narodne stranke - Reformisti predložio je da se Goran Pristaš i Boris Babić razriješe dužnosti člana Kazališnog vijeća te da se u Vijeće imenuju Ljiljana Štokalo, dipl. glumica, Marija Sekelez, akademska glumica, i dr.sc. Ivica Prlender. Treće upražnjeno mjesto u Vijeću pripadalo je Kostadinki Velkoskoj, koja je tražila razrješenje.

U ime predlagatelja govorila je Milana Vuković Runjić (Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti), a prijedlogu se usprotivio Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) te Anka Mrak Taritaš (Glas) koji su ocijenili da je takva odluka presedan.

'Čemu predlagati članove Vijeća iz redova opozicije ako ih se može maknuti u maniri apsolutističkih monarha?', pitao je Tomašević.

O istoj temi na svom profilu na Facebooku oglasio se glumac i producent te direktor kazališta Planet Art Marko Torjanac zapisavši: 'Kao i uvijek, ovakve stvari se podvaljuju ‘po hitnom postupku’ i dočekaju nas na klupama u 9 ujutro. Dobrodošli u mučnu zagrebačku stvarnost! Dobrodošli u Gotham city!'.

Podsjetimo, nedavno pred Skupštinom nije prošlo izglasavanje glumca Danijela Ljuboje za ravnatelja Zagrebačkog kazališta mladih te će natječaj za novi ravnateljski mandat biti ponovljen.