NAGRADNJAČA

Plavi ciklus Zagrebačke filharmonije

22.01.2015 u 10:01

Bionic
Reading

Plavi ciklus Zagrebačke filharmonije u znaku saksofona - ovaj petak u Lisinskom!

Ovotjedni Plavi ciklus Zagrebačke filharmonije ponudit će ponešto drugačiji orkestralni zvuk s obzirom da će solo dionicu imati - saksofon, i to u izvedbi jednog od najuspješnijih hrvatskih mladih glazbenika svoje generacije Lovre Merčepa.

U simfonijskim orkestrima upotrebljava se vrlo rijetko, uglavnom za izvođenje solo dionica, a upravo taj čarobni zvuk instrumenta lijepog i toplog tona te velikih tehničkih mogućnosti, moći će doživjeti svi koji u petak, 23. siječnja s početkom u 19:30sati posjete dvoranu Lisinski.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije tom će prilikom ravnati maestro istaknute međunarodne karijere, Uroš Lajovic, dok će solistički dio na saksofonu pripasti mladom glazbeniku, dobitniku mnogobrojnih nagrada u zemlji i inozemstvu, Lovri Merčepu koji će se publici predstaviti Koncertom za alt saksofon skladatelja Alexandera Glazunova.
Osim Glazunovljevog Koncerta, maestro Lajovic povest će orkestar kroz skladbe Anatolyja Ljadova inspirirane uglavnom ruskim narodnim pričama – Začarano jezero, Kikimora te Baba Jaga, dok će se drugi dio nastaviti u francuskom duhu - Ravelovim Couperinovim grobom i djelom La Valse.

Iskoristite priliku i uživajte u zvuku jednog od najomiljenijih instrumenata u glazbi 20. stoljeća. Iako sinonim za jazz glazbu, upravo je ovaj koncert ta rijetka prilika za otkrivanje kako saksofon zvuči kad se uklapa i 'suprostavlja' orkestru. Razlog više za požuriti po ulaznicu je i Lovro Merčep kojemu već sad predviđaju blistavu međunarodnu karijeru. Njegovu izvrsnost prepoznala je Zagrebačka filharmonija koja mu koncertom daje povjerenje, a svojoj publici mogućnost da osjete snagu njegova talenta i lakoću zvuka koja će Lovru, vjerujemo, odvesti vrlo daleko, vrlo skoro.

Dobitnike izvlačimo u petak, 23. siječnja i poklanjamo dva puta po dvije ulaznice!

Ulaznice su osvojile Ankica Penava Pejčinović i Vesna Šneler!