KRLEŽA ZA KRAJ

'Pijana noć 1918.' zatvara sezonu Ulyssesa

19.08.2009 u 09:28

Bionic
Reading

Predstava Kazališta Ulysses 'Pijana noć 1918.' Miroslava Krleže i Ive Štivičića u režiji Lenke Udovički ponovno igra na Malom Brijunu

Ovu je predstavu od premijerne izvedbe 2007. godine vidjelo oko 15.000 gledatelja. Pored izvedbi na matičnoj pozornici na tvrđavi Minor, gostovala je i na pozornici zagrebačkog HNK, ljubljanskog Cankarjevog doma, na Sterijinom pozorju u Novom Sadu. Na 41. BITEF-u u Beogradu osvojila je nagradu publike, a na 15. međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci nagrađeni su Ivo i Tena Štivičić za dramatizaciju, dok je Nebojša Glogovac dobio dvije glumačke nagrade za ulogu pukovnika Vesovića.

Predstava je nastala na temelju znamenite novele Miroslava Krleže koja opisuje dramatična zbivanja s početka studenoga 1918. godine, kad dolazi do sukoba koncepcije bezuvjetnog južnoslavenskog ujedinjenja i samostalne hrvatske države u praksi – do sukoba idealizma i razuma, iluzija i stvarnosti.

U predstavi nastupaju Sreten Mokrović, Nebojša Glogovac, Sven Medvešek, Ksenija Marinković, Nina Violić, Linda Begonja, Branislav Lečić, Krunoslav Klabučar, Damir Šaban, Zoran Gogić, Mladen Vasary, Lucija Šerbedžija, Ivan Đuričić, Damir Borojević, Sven Jakir, Damir Poljičak i posebna gošća Josipa Lisac.

Predstava igra 20, 21, 22. i 23. kolovoza. Brod iz Fažane polazi u 20.15 sati.