PREDSTAVLJANJE RADOVA

Petros Moris gost Salona mladih

12.09.2012 u 15:42

Bionic
Reading

Gost izložbe Salona mladi je grčki umjetnik Petros Moris, koji će sudjelovati u predstavljanju svojih radova u četvrtak, 13. rujna u 19 sati

Grčki konceptualni umjetnik mlađe generacije Petros Moris suosnivač je platforme KERNEL, koja se bavi istraživanjem i djelovanjem u okviru umjetničkih i kustoskih praksi.

Kao umjetnik, Moris je izlagao na nekoliko samostalnih te brojnim skupnim izložbama u Ateni i u inozemstvu, a podjednako je propulzivan i u kustoskom i istraživačkome radu, sudjelujući redovito na različitim projektima i manifestacijama suvremene umjetnosti kao što je berlinska Manifesta ili atensko Bijenale.

Jedan od ciljeva ovogodišnjeg Salona jest proširenje njegova djelovanja izvan nacionalne selekcije i bienalne izložbe. Gost izložbe Salona mladi je grčki umjetnik Petros Moris; na preporuku Irene Borić predavanje će održati Noah Angell, a za [BLOK] Salon mladih bit će potpora u postavljanju radova mladog umjetnika Mladena Miljanovića, na izložbi koju kuriraju u listopadu u prostorima HDLU-a.