SVEČANOST U ZADRU

Otvorene 50. glazbene večeri u Sv. Donatu

09.07.2010 u 11:54

Bionic
Reading

U Zadru su otvorene jubilarne, 50. glazbene večeri u Svetom Donatu, a svečanost otvorenja pohodio je i predsjednik Ivo Jospipović, ovogodišnji pokrovitelj festivala

Josipović je u kratkom obraćanju istaknuo da Zadar zaslužuje ovakav sjajan festival. 'Upravo zato što je Zadar prekrasan grad, a glazba prekrasna umjetnost, vidim da su se našli na pravom mjestu i u pravo vrijeme', kazao je Josipović i čestitao svima koji su zaslužni za polustoljetnu tradiciju toga glazbenog festivala.

'Uvjeren sam da će na ovom festivalu još mnogo godina biti najbolje glazbe i najboljih doživljaja', rekao je Josipović i naglasio kako Zadar zaslužuje najbolje.

Svečanost otvaranja 50. glazbenih večeri u Svetom Donatu organizirana je na Rimskom forumu, trgu ispred crkve Svetog Donata.

Nakon ceremonije otvaranja Zagrebačka filharmonija je pod ravnanjem Pavla Dešpalja izvela skladbu 'Moba' Šime Dešpalja, oca maestra Pavla, te 'Četvrtu simfoniju' Petra Iliča ČajkovskogSkladbu 'Moba' Šime Dešpalj je napisao povodom 1. glazbenih večeri u Svetom Donatu prije 50 godina.

Svečanom otvaranju 50. glazbenih večeri u Svetom Donatu prisustvovali  su, uz ostale, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, izaslanik ministra kulture, državni tajnik Zoran Šikić te nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić

50. glazbene večeri u Svetom Donatu trajat će do 11. kolovoza, dokad će, kako je najavljeno, biti održano 12 koncerata.