UMJETNICI DO 35 GODINA

Otvoren natječaj za Nagradu Radoslav Putar

21.03.2012 u 18:22

Bionic
Reading

Institut za suvremenu umjetnost iz Zagreba izvijestio je da je otvorio natječaj za Nagradu Radoslav Putar za 2012. - jedinu godišnju nagradu u Hrvatskoj za mlade likovne umjetnike do 35 godina starosti koja će se ove godine dodijeliti jedanaesti puta, a na facebook stranici Instituta bit će objavljeni i termini seminara s uputama za predaju prijava na natječaj za tu nagradu

U priopćenju Instituta napominje se da se Nagrada Radoslav Putar dodjeljuje nakon dva kruga natjecanja - prvoga u kojemu između pristiglih prijava peteročlani međunarodni žiri bira četvero finalista među umjetnicima koji su se odazvali na natječaj. U drugome krugu pak četvero izabranih finalista na izložbi Finale 2012! predstavit će svoje radove, a žiri će na otvorenju izložbe, nakon razgovora sa svakim od sudionika izložbe, jednome od njih dodijeliti Nagradu Radoslav Putar. Izložba Finale održava se već sedmi put za redom u suradnji s velikogoričkom galerijom Galženica.

Laureatu Nagrade Radoslav Putar omogućen je šestotjedni boravak u prestižnome njujorškom ISCP-u (International Studio & Curatorial Programu), kao i samostalna izložba u Zagrebu, po povratku iz SAD-a. Dobitnik ili dobitnica nagrade sudjelovat će i u radu žirija sljedeće godine.

Nagradu Radoslav Putar do sada su dobili - Tanja Dabo iz Rijeke, Nika Radić iz Zagreba, Riječanin Igor Eškinja, Antun Božičević iz Vinkovaca, Dubrovčanka Tina Gverović, Vedran Perkov iz Splita, Sisčanin Marko Tadić, Porečani Goran Škofić i Davor Sanvincenti te Marko Marković iz Osijeka.

Prošlogodišnji laureat Marko Marković sada je u New Yorku, a samostalnu izložbu održat će kasnije ove godine u Galeriji Academia Moderna u kojoj od 2011. svoj program održava Institut za suvremenu umjetnost. Podsjeća se da se prvih devet samostalnih izložaba dobitnika Nagrade Radoslav Putar održalo u suradnji s galerijom 'Miroslav Kraljević'.

Za detalje o nagradi posjetite internetsku stranicu.