ZA LJUBITELJE ČITANJA

Otvoren međunarodni sajam knjiga i učila Interliber

08.11.2011 u 12:40

Bionic
Reading

Ministar kulture Republike Hrvatske Jasen Mesić otvorio je danas na Zagrebačkom velesajmu 34. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber 2011.

Ministar Mesić istaknuo je kako je ministarstvo i ove godine, unatoč krizi, uspjelo s Velesajmom pronaći modus za besplatan ulaz posjetiteljima Interlibera. 'To će i nakladnicima omogućiti bolji plasman knjige do čitatelja', rekao je dodavši kako ministarstvo nastoji poduprijeti sve što je dobro za knjigu i pisanu riječ.

Mesić smatra kako su knjiga i pisana riječ temeljna pitanja identiteta, što je, kako je istaknuo, važno pitanje prije samoga ulaska Hrvatske u EU. "To je platforma oko koje se svi možemo ujediniti", rekao je dodavši kako je to posebno važno radi što boljega pozicioniranja hrvatskoga jezika i kulture u Europskoj uniji.

Direktor Zagrebačkoga velesajma Igor Rađenović podsjetio je da će u okviru ovogodišnjega Interlibera nastupiti 240 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. 'Interliber se unatoč krizi održava na istovjetnu izložbenom prostoru kao i ranijih godina', rekao je dodavši kako Interliber nije samo tradicionalno utočište bibliofila nego sviju onih koji tragaju za literarnim sadržajima.

Svečanom otvorenju 34. Interlibera, uz ostale su nazočili i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) Zvonko Kusić, predsjednik Društva hrvatskih književnika (DHK) Božidar Petrač te predstavnici Skupštine grada Zagreba i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ovogodišnji 34. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber 2011. održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture republike Hrvatske. Predstavnici 240 izlagača iz Hrvatske, Austrije, BiH, Crne Gore, Irana, Njemačke, Rumunjske, SAD-a, Srbije i Velike Britanije svoja su izdanja izložili na štandovima u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkoga velesajma.