utrka za zlatnu arenu

Otvoren javni poziv za prijavu filmova za 66. pulski filmski festival

26.03.2019 u 11:53

Bionic
Reading

Pulski filmski festival pozvao je u utorak producente na prijavu filmova u programe 66. pulskog filmskog festivala koji će se ove godine održati od 13. do 21. srpnja, priopćeno je iz Pula Film Festivala.

Javni poziv otvoren je od danas do 24. travnja u ponoć za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini s time da je poziv otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije.

Prijave za natjecateljski Hrvatski program otvorene su za hrvatske igrane filmove i manjinske koprodukcije u trajanju od najmanje 70 minuta.

U nenatjecateljski program "Kratka Pula", kako navode organizatori, mogu se prijaviti hrvatski kratki i srednjometražni igrani filmovi, dokumentarni filmovi dulji od 60 minuta, dramske serije i dokumentarni serijali koji će na 66. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje u Hrvatskoj. Studentski program otvoren je za kratke filmove u produkciji hrvatskih i inozemnih visokoškolskih ustanova.

Prijave su otvorene i za Međunarodni program za filmove svih vrsta koji će na 66. pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje u Hrvatskoj dok se u programima za djecu i mlade - "Pulica", "Dizalica" i "Ambrela - kino uz more", mogu prijaviti hrvatski i inozemni kratki i dugometražni filmovi svih rodova i vrsta.

Ujedno se pozivaju i producenti hrvatskih dugometražnih igranih filmova čiji se dovršetak očekuje nakon 66. Pulskog filmskog festivala da svoj film predstave u programu "Filmovi u nastanku".