LJETNA POZORNICA

Otvoren 18. Liburnia Jazz Festival u Opatiji

07.07.2018 u 14:37

Bionic
Reading

Osamnaesti Liburnia Jazz Festival otvoren je u petak na Ljetnoj pozornici u Opatiji nastupom kvarteta Mike Stern/Randy Brecker Band feat. Dennis Chambers i Tom Kennedy.

Jedan od najcjenjenijih gitarista svoje generacije, Mike Stern, nekoliko puta je u glazbenim časopisima bio proglašavan najboljim jazz gitaristom a ujedno je šest puta nominiran za nagradu Grammy. Jazz trubač i skladatelj Randy Brecker dobitnik je pet nagrada Grammy, a obojica su nastupali i snimali s velikim svjetskim glazbenim imenima poput Blood, Sweat & Tears, Billyja Cobhama, Milesa Davisa, Jaca Pastoriusa, Jamesa Taylora, Stevieja Wondera, Bruca Springsteena i Franka Zappe.

Dennis Chambers i Tom Kennedy su studijski i koncerti glazbenici.

Drugog dana festivala, 7. srpnja ujutro na opatijskoj tržnici svirat će Liburnia Jazz Union, kojeg čine Tonči Grabušić na bubnjevima, gitarist Elvis Stanić, Henry Radanović na basu i Denis Razumović – Razz na saksofonu, a večernji termin na Ljetnoj pozornici namijenjen je koncertnom nastupu Jed Becker’s Blues Banda u suradnji s Elvis Stanić & Brazz Section te jednog od najboljih orguljaša na međunarodnoj jazz i blues sceni Raphaela Wressniga i njegov prateći Soul Gift Band s gošćom pjevačicom Giselom Jackson.

Osamnaesto izdanje festivala zaključit će 8. srpnja na terasi hotela Kvarner nastup međunarodnog smooth jazz banda Threestyle, nagrađenog prestižnom nagradom „Hollywood Music Award for Best Jazz Song“, a čije su pjesme dosegle sam vrh Billboardove ljestvice.

Jezgru Jed Becker's Group čine trojica vrhunskih glazbenika, a izvode najpoznatije klasike i standarde bluesa. Na Liburnia Jazz Festivalu pridružit će im se i Elvis Stanić uz eksplozivnu brass sekciju. Raphael Wressnig je dobitnik niza glazbenih nagrada, a smooth jazz band Threestyle, sastavljen od međunarodne skupine glazbenika do sada je je objavio šest solo albuma i preko 400 single izdanja te koncertiraju od Europe do Afrike, Kariba i SAD.