JOŠ TRI DANA NATJEČAJA

Otputujte u Stockholm tragovima Larssonovih junaka

21.12.2009 u 14:59

Bionic
Reading

Tportal i izdavačka kuća Fraktura poklanjaju dvodnevni izlet za dvije osobe u Stockholm i turistički obilazak lokacija spomenutih u romanu Stiega Larssona 'Muškarci koji mrze žene', prvom dijelu trilogije 'Millennium'. Zadatak je osmisliti domišljatu i originalnu preporuku za čitanje Larrsonove trilogije čiji je drugi dio 'Djevojka koja se igrala vatrom' nedavno izašao u hrvatskom prijevodu

Gradski muzej Stockholma, nakon svjetskog uspjeha romana 'Muškarci koji mrze žene', u svoju ponudu uvrstio je turu po mjestima koja se spominju u knjizi preminulog autora uspješnica Stiega Larssona. Tijekom devedeset minuta turisti obilaze stanove, restorane, kafiće, čak i redakciju izmišljenog časopisa za koji radi Mikael Blomkvist.

Čitatelji tportala koji se uključe u nagradni natječaj tportala i Frakture konkuriraju za nagradno putovanje te za deset utješnih nagrada koje uključuju dva Larssonova romana dosad izdana na hrvatskom jeziku - 'Muškarci koji mrze žene' i 'Djevojka koja se igrala vatrom'. Treći nastavak 'Millenniuma' naslovljen je 'Kule u zraku'.

Da bi se pristupilo natječaju, potrebno je napisati tekst od najviše 500 znakova kojim se preporučuje čitanje knjiga trilogije 'Millennium'. Natječaj započinje 19. listopada i traje do 24. prosinca, a radovi se mogu slati na e-mail adresu tportal@tportal.hr pod naslovom Trilogija 'Millennium'. Po završetku natječaja tportal i Fraktura odabrat će najbolje preporuke i imena dobitnika nagrada objaviti na tportalu 31. prosinca.

Do tada, na tportalu čitajte najnovije vijesti vezane uz romane trilogije 'Millennium', bestselere koji su dosad u svijetu prodani u više od 21 milijun primjeraka.

Nabavite knjigu 'Muškarci koji mrze žene'