VRUĆI STOLAC

Otkriveno tko će zamijeniti Luku Popova u 'Petom danu'

18.05.2017 u 12:59

Bionic
Reading

Nakon što je fizičar Luka Popov odlučio napustiti ekipu HRT-ove emisije 'Peti dan' timu panelista pridružio se 29-godišnji politolog Aleksandar Musić

'Zbog razloga osobne prirode dr. sc. Luka Popov odlučio je napustiti ekipu 'Petog dana'. Luki želimo sve najbolje u daljnjem radu i životu', stoji na stranici HRT-ove emisije 'Peti dan' na Facebooku. Timu komentatora, koji čine Nino Raspudić, Rada Borić, Marija Selak i Boris Jokić, kao zamjena Popovu pridružio se 29-godišnji politolog i kolumnist Aleksandar Musić.

Kako se ističe na društvenim stranicama 'Petog dana', čija je urednica Gabrijela Perišić, novi komentator Aleksandar Musić je 'po struci politolog sa snažnim naglaskom na političku ekonomiju, ideologije i izborne strategije. Katkad kolumnist, nikako politički analitičar, gitarist, kinofil, komunikacijski savjetnik, zainteresiran i za prirodne znanosti'.

Luka Popov je kao panelist u 'Petom danu' izdržao niti pola godine. Podsjetimo, protiv njegova angažmana na HRT-u pokrenuta je peticija dijela gledatelja i platiša pristojbe koji su tražili od Uprave da raskine ugovor o suradnji s njim jer je u emisiji stao u obranu svećenika koji je odbio s drugom djecom pričestiti dječaka s Downovim sindromom. Unatoč peticiji, HRT je Popova odlučio zadržati, no na kraju je splitski fizičar sam odlučio otići.