Proljetni praznici u Trešnji

Osvojite ulaznice za program 'U kazalištu o kazalištu' i predstavu 'Pepeljuga'

15.04.2019 u 17:02

Bionic
Reading

U sklopu programa Proljetni praznici u Trešnji u kazalištu Trešnja održat će se baletni kamp Pepeljuga, a na rasporedu je i zanimljiv program razgledavanja kazališta U kazalištu o kazalištu te predstava Pepeljuga

Program Proljetni praznici u Trešnji osmišljen je za djecu predškolskog i školskog uzrasta u svrhu edukacije, poticanja kreativnosti i zabave tijekom proljetnih školskih praznika.

U petak, 26. travnja, održat će se program U kazalištu o kazalištu. Tijekom stručnog obilaska kazališta Trešnja posjetitelji će moći zaviriti u razne dijelove kazališta koji inače nisu dostupni javnosti, upoznat će tehničku opremu uz koju se stvara kazališna iluzija te će naučiti više o procesu nastanka kazališnih predstava.

Poznata bajka Pepeljuga, nastala prema verziji Charlesa Perraulta, u režiji Jakova Sedlara na rasporedu je za vikend, 27. i 28. travnja. Predstava donosi sve ono što djeca očekuju od ovog klasika, a odgovara i na pitanja zašto čarolije dobre vile imaju kratak rok i zašto Pepeljuga mora podjeći s dvorskog plesa čim počne otkucavati ponoć. Naimjenjena je publici starijoj od pet godina.

Baletni kamp Pepeljuga

Baletni kamp Pepeljuga, inspiriran baletom Pepeljuga koji pripada samom vrhu baletne literature, u Trešnji će se održati od 23. do 28. travnja. Kamp je namijenjen svim malim zaljubljenicima u balet i kazalište, od 6 do 12 godina starosti, koji će se upoznati s osnovim baletnim pozicijama i koracima te će naučiti koreografiju inspiriranu baletom Pepeljuga, prilagođenu njihovom uzrastu. Za upis nije potrebno predznanje, a polaznici će na dar dobiti tijaru i baletni tutu ili kostim princa. Sve što su naučili pokazat će roditeljima posljednji dan kampa na oglednom satu.

Prijave na baletni kamp su do 18. travnja 2019. Obrazac za prijavu nalazi se na web stranici kazališta Trešnja, u rubrici vijesti.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za program U kazalištu o kazalištu (26. 4. u 18 sati) i 1x2 ulaznice za predstavu Pepeljuga (17. 4. u 17 sati). Dobitnici su Marijana Balen (predstava Pepeljuga) i Ana Livun (program U kazalištu o kazalištu).