nagradnjače

Osvojite ulaznice za predstavu Tit Andronik

10.05.2018 u 11:25

Bionic
Reading

Prvih četrdeset minuta predstave protiče pod punim svjetlom u gledalištu i na pozornici, sve zapravo počinje za stolom na podignutom podiju, kao u prvim danima proba

Likovi nas postupno uvode u tragična zbivanja što se događaju u starom Rimu, a ono što je važno jest otkriti taj zagonetni i nesavladivi mehanizam mržnje što se odvija pred nama.

Shakespeare je uvijek zanimljiv jer piše o nama, o duboko ljudskim htijenjima i strastima. Zato je i toliko popularan. 'Tit Andronik' postao je kanonski Shakespeareov tekst tek nakon dvaju svjetskih ratova u kojem smo prihvatili da je tragedija duboko utisnuta u grotesku, kao i groteska u tragediju. Pesimistično, realno i vrlo izazovno!

Redatelj: Igor Vuk Torbica

U predstavi glume: Sreten Mokrović, Katarina Bistrović Darvaš, Rakan Rushaidat, Mia Biondić, Petar Leventić, Adrian Pezdirc, Dado Ćosić, Vedran Živolić, Frano Mašković, Jasmin Telalović, Robert Budak, Milivoj Beader.

Čitateljima tportala darujemo 3x2 ulaznice za izvedbe predstave 'Tit Andronik' (ZKM, 11., 12. i 13. 5. u 20 sati). Dobitnici su Sandra Ćurčić (11.5.), Jelena Cujzek (11.5.), Mirna Konevski (11.5.), Mislav Margić (12.5.), Lada Lozančić (12.5.), Ksenija Petrlin Jurić (12.5.), Slobodanka Miškulin (13.5.), Sanja Grbin (13.5.) i Tanja Duraković (13.5.).