NAGRADNJAČE

Osvojite ulaznice za film 'Glasnije od bombi'

05.01.2017 u 13:31

Bionic
Reading

Indie film godine 'Glasnije od bombi' u hrvatskim kinima

Maestralna Isabelle Huppert i mlada holivudska zvijezda Jesse Eisenberg u veličanstvenoj intimnoj priči.

Prvi film na engleskom jeziku Joachima Triera, 'najjače karike' skandinavske nezavisne scene, Norveškoj je nakon 37 godina u Cannesu donio nominaciju za Zlatnu Palmu.

Unatoč poteškoćama s financijama i izglednom otkazivanju snimanja, treći film Norvežanina Joachima Triera, jednog od najhvaljenijih europskih indie redatelja, 'kapanjem' iz više manjih producentskih izvora ugledao je svjetlo dana i premijerno je prikazan na Canneskom filmskom festivalu, gdje se 'borio' za Zlatnu palmu.

Nakon redateljskog debija 2006. skromnim, ali formalno razigranim filmom 'Repriza' kojim je Trier 'zaradio' nominaciju za nagradu Oscar za najbolji strani film, uslijedio je zapaženiji i nagrađivani 'Oslo, 31. Kolovoza', intimna priča s jednim likom i raskošnom naracijom, nakon kojeg ga je upoznala i zavoljela i hrvatska art publika.

Iako tvrdi da nema razlike snima li na materinjem norveškom ili holivudskom engleskom, beskompomisni Trier za svoju je kompleksnu i stilski rafiniranu obiteljsku priču o gubitku, okupio impresivnu glumačku ekipu, predvođenu francuskom glumačkom divom Isabelle Huppert, markantnim 'Zuckenbergom' Jessom Eisenbergom kojeg je nakon nominacije za Oscara za spomenutu ulogu dočekao strelovit uspon na A-ljestvici glumačkih zvijezda te iskusnim 'odlikašem' Gabrielom Byrneom.

Usprkos 'bombastičnom' naslovu, 'Glasnije od bombi' intimna je drama o delikatnoj temi boli s kojom se teško nositi nakon gubitka bliske osobe i ocu koji se u tom krhkom kaosu pokušava ponovno zbližiti sa svojim sinovima.

'Glasnije od bombi' je u kinima od 29. prosinca!

Pogledajte trailer:


Dobitnik 1x2 ulaznice za projekciju u ponedjeljak 9. siječnja u 19 sati u kinu Europa je Ana Korica, a dobitnik 1x2 ulaznice za projekciju u srijedu 11. siječnja u 17 sati u kinu Europa je Anita Memić.