NAGRADNJAČA

Osvojite novu knjigu Igora Mandića

12.01.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Knjiga Igora Mandića 'Sloboda lajanja' i 'Zauzeto Hrvat!' bit će predstavljena 12. siječnja u 18 sati u Profil Megastoreu u Zagrebu, a tportal.hr svojim čitateljima daruje dva primjerka knjige

Nova knjiga Igora Mandića intrigantna je već i zbog neobičnog grafičkog rješenja: sastoji se od dvije cjeline, a svaka od cjelina počinje sa suprotne strane zajedničke knjige (završeci cjelina su u sredini knjige).

U prvom dijelu knjige sabrani su Mandićevi novinski tekstovi nastali u razdoblju sloma jednopartijskog sustava i formiranja demokracije (1990-1993). Već u socijalizmu prepoznat kao antikomunist, Mandić u tim tekstovima provodi svoju anatomsku sekciju nad mrtvim truplom totalitarnog sustava, ali i nagovještava da totalitarizam nismo posve prevladali, jer se pojavljuje nacionalističko jednoumlje.

U drugom dijelu knjige sabrane su kolumne iz tjednika srpske nacionalne manjine Novosti, objavljivane 2009-10. Glavni predmet tih tekstova jesu upravo nacionalističko jednoumlje i polemika s korifejima nacionalizma, posebno s Ivanom Aralicom. Ovom knjigom Mandić se potvrđuje kao dosljedni protivnik svakog jednoumlja, bilo ono komunističkog ili nacionalističkog ideološkog predznaka.

Knjigu su osvojile:

Silvana Soldo Jocić
Višnja Troskot

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.