JUBILARNO IZDANJE

Osječko ljeto kulture počinje 29. lipnja

26.06.2020 u 19:40

Bionic
Reading

Jubilarno, 20. osječko ljeto kulture (OLJK) održat će se, unatoč koronavirusu, od 29. lipnja do 8. srpnja u organizaciji i produkciji Grada Osijeka, a ovogodišnji program publici će ponuditi 46 programa

Dvadeset godina najraznovrsnijih izvedbi 'najbolji su pokazatelj da je Osječko ljeto kulture apsolutni kulturni brend Grada Osijeka, a ovogodišnji program dokazat će kako kultura i umjetnost savršeno idu uz grad na Dravi', ističu organizatori 20. OLJK-a.

U dvotjednoj manifestaciji planirano je 46 programa iz područja kazališne, glazbene, koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti.

Programi će se izvoditi na 15 lokacija, a ove godine OLJK-u se pridružuje i OLJKIĆ - posebno kreiran program koji će se održavati u prostoru dvorišta III. Gimnazije u Osijeku, priopćeno je iz osječke Gradske uprave.

Predsjednica Organizacijskog odbora i dogradonačelnica Žana Gamoš pozvala je sve da bez straha uživaju u otvorenju i programima OLJK-a, dodajući kako se svi održavaju na otvorenom i uz visoku razinu pridržavanja epidemioloških preventivnih mjera.

Svi programi besplatni su za posjetitelje, a u njima sudjeluju osječke ustanove i udruge u kulturi, pojedinačni umjetnici i gostujući izvođači. Grad Osijek, uz sudjelovanje Ministarstva kulture i drugih sponzora, uložio je 1,26 milijuna kuna kako bi 20. obljetnicu ove kulturne manifestacije obilježio što kvalitetnijim programom, unatoč poteškoćama prouzrokovanim pandemijom.

Otvorenje ovogodišnjeg OLJK-a je u ponedjeljak, 29. lipnja u 21 sat kada će na Trgu Vatroslava Lisinskog biti prikazan dokumentarni film '20 godina Osječkog ljeta kulture' redatelja Borisa Šepera, nakon čega slijedi koncert Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora.

'Program je koncipiran tako da svatko može pronaći nešto za sebe, tu su premijere, gostujuće predstave, koncerti, izložbe, a ni ove godine nismo zaboravili na najmlađe koji uz predstave puna tri dana mogu uživati na Festivalu slikovnice 'Čuvari priča' u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice', rekla je Gamoš.