34. SKAZ

Okupljanje kazališnih amatera na Peščenici

19.03.2010 u 13:39

Bionic
Reading

Susreti kazališnih amatera Zagreba (SKAZ), koji se održavaju 34. put, ove godine donose 32 predstave od kojih će najbolje biti izvedene na 14. Festivalu zagrebačkih kazališnih amatera

Zagrebačka scena kazališnih amatera i Kulturni centar Peščenica organizatori su 34. po redu SKAZ-a koji se održava od 19. ožujka do 31. ožujka, u kazalištu KNAP.

Na programu ovogodišnjeg susreta kazališnih amatera našle su se 32 predstave. Prvog dana na rasporedu je predstava 'Mi ovdje njegujemo dobre odnose' koja donosi priču o fiktivnoj totalitarnoj republici. Predstava se održava na otvorenom u režiji Zorana Skalickog i prema djelu Brune Margetića.

Tena Štivičić autorica je djela 'Nemreš pobjeć od nedjelje' koju na daske postavlja Dramska sekcija KSET-a uz redateljicu Elizu Bertone, a bit će izvedena u subotu, 20. ožujka s početkom u 20 sati. Djelo problematizira muško-ženske odnose pitajući se ima li uopće bijega od dosadne rutine.

Lucidnu viziju raja na daske postavlja redatelj Florence Fabijanec u predstavi 'Svakome svoja zmija' u izvedbi glumaca Francuske alijanse, a publika će imati prilike pogledati i Ionecsove 'Stolice' redateljice Ane Šetke. Članovi KUD-a Treća mladost pozabavit će se tračevima i intrigama koje uzrokuju u svakodnevnom životu u djelu 'Matina misa' zakazanom za 24. ožujka.

Od predstava za mlađe posjetitelje izdvojili bismo 'Plesnu haljinu žutog maslačka' Sunčane Škrinjarić (21. ožujka) u režiji Vande Vilić i Čapekovu 'Poštarsku bajku' u režiji Petre Pokrovac (24. ožujka).

O najboljim predstavama odlučit će prosudbena komisija u sastavu: Hrvoje Ivanković, Dubravka Crnojević-Carić i Jelena Popović-Volarić, a po završetku susreta, najmanje osam predstava ide na 14. Festival zagrebačkih kazališnih amatera.