DAN D U ZAGREBU

Okupljanje dizajnera u Staroj klaonici

11.06.2010 u 16:42

Bionic
Reading

Dizajnersko događanje Dan D održat će se prvi puta 12. lipnja 2010. u Staroj klaonici u Heinzelovoj ulici u Zagrebu

Dan D sastojat će se od dvadeset četiri sata raznovrsnih događanja – dizajnerskih prezentacija, filmskih projekcija, promocija i predavanja, a okosnica cijelog događaja je jedinstveni dizajnerski sajam, namijenjen studentima i mladim dizajnerima do 30 godina.

Cilj je događanja dati priliku mladim dizajnerima i dizajnericama te studentima i studenticama da predstave svoj kreativni potencijal, upoznaju se i povežu s kolegama iz drugih gradova i zemalja regije. Osim što će predstaviti svoje radove i svoje promišljanje dizajna, sudjelovanjem u projektu pridonijet će promociji cijele dizajnerske struke.
Iz programa valja izdvojiti izložbu 200 godina dizajna Peugeota, brze sažete petominutne prezentacije pod nazivom 'Mojih 5 minuta', predavanje Koraljke Vlajo i Agate Jaworske iz nizozemskog kolektiva Droog, projekcije dugometražnih filmova i parti za kraj programa.

Dan D organizira Hrvatsko dizajnersko društvo i agencija Pepermint. U projektu sudjeluje i Studij dizajna iz Zagreba, čiji su studenti osmislili vizualni identitet i prostorni koncept cijelog događanja. Više informacija dostupno je na internetskim stranicama