NA MOSKOVSKOM FESTIVALU

Ogrestinu filmu 'Plavi cvijet' treća nagrada publike u Moskvi

30.04.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Film 'Plavi cvijet' redatelja Zrinka Ogreste, nastao u produkciji Inter filma iz Zagreba i Zillion filma iz Beograda, dobio je na 43. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu treću nagradu publike, priopćeno je u petak iz Inter filma

Žiri kojem je predsjedao filipinski redatelj Brillante Mendoza, Grand prix festivala dodijelio je rumunjskom filmu "#dogpoopgirl" redatelja Andreia Huţuleaca.

"Plavi cvijet" s ocjenom 4,49 na trećem je mjestu prema glasanju publike za nagradu Ključ srca gledatelja. Na prvom mjestu je grčki film "Božji čovjek" s ocjenom 4,79, a na drugom iranski "Sin" s 4,60.

"Ove su godine hrvatski, iranski i grčki film o obitelji i duhovnim vrijednostima lideri u glasanju publike. Publika voli ljudske priče o odnosima roditelja i djece, ali povrh svega voli divne priče", kazala je Nina Romodanovskaja, glavna urednica filmskog portala ProfiCinema koji tradicionalno dodjeljuje tu nagradu.

U Moskvi je u četvrtak završen Moskovski međunarodni filmski festival, na kojem je u tjedan dana u glavnom natjecateljskom programu prikazano 14 izabranih filmova iz cijeloga svijeta.

Žirijem jednog od najstarijih i najvećih svjetskih filmskih priredaba, prvog koji se od izbijanja pandemije u cijelosti održao uživo. Hrvatska premijera filma Plavi cvijet očekuje se na 68. Pulskom filmskom festivalu.