'GLAS'

Ognjen Sviličić završio snimanje novog filma, premijera iduće jeseni

07.11.2018 u 09:28

Bionic
Reading

Završilo je snimanje dugometražnog igranog filma 'Glas' redatelja Ognjena Sviličića, čija se premijera očekuje u jesen iduće godine, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar

Film je sada u montaži, a pod radnim naslovom 'Bog u cipeli' sniman je na lokacijama u Zagrebu, Šibeniku i okolici te Vodicama i na otoku Murteru.

Radnja prati dječaka Gorana koji dolazi u katolički dom, no bijesan na cijeli svijet odbija se moliti. Što ga više prisiljavaju na molitvu i na pravila doma, on je sve buntovniji, ali u svom tom otporu dogodi mu se čudesno iskustvo.

U filmu prvi put glume u glavnim ulogama Franko Jakovčević i Belma Košutić, a u ostalim ulogama su Karla Brbić, Barbara Vicković, Igor Kovač, Goran Bogdan, Stipe Radoja, Josip Lukić i mnogi drugi.

Direktor fotografije je Marinko Marinkić, scenografkinja Ivana Škrabalo, kostimografkinja Emilija Ivanovska Atanasovska, majstorica maske Iva Kurobasa, majstor tona Igor Popovski i montažerka Nataša Pantić.

'Glas' je međunarodna koprodukcija Maxima Filma iz Zagreba, makedonskog Skopje film studija i srpskog Biberche productions.

Film je sufinanciran sredstvima HRT-a, HAVC-a, Filmskog centra Srbije te Makedonske filmske agencije.