U splitskom HNK

Održana svečana premijera mjuzikla 'Bambina'

15.02.2020 u 11:20

Bionic
Reading

Mjuzikl 'Bambina', koji kroz hitove Nene Belana u režiji Krešimira Dolenčića i po libretu Ane Tonković Dolenčić govori o Splitu 80-ih godina prošlog stoljeća, odigran je u petak navečer na velikoj pozornici splitskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK)

Kroz priču o gradnji tankera 'Bambina' u splitskom škveru, za grčkog brodovlasnika, mjuzikl govori o mladom inženjeru koji se suočava s korupcijom, ima probleme sa sindikatom škvera, a zaljubi se i u praktikanticu što prouzroči probleme u obitelji i dovodi do niza melodramatskih obrata.

Intendant Srećko Šestan vjeruje da su u 'Bambinu' 'ugradili kvalitetne materijale' i da će predstava sigurno ploviti dugo vremena kazališnim vodama. Izvedbom je bio zadovoljan i redatelj Dolenčić koji će, kako je rekao, biti potpuno zadovoljan kada i na 25. izvedbi mjuzikla kazalište, kao i večeras, bude popunjeno do posljednjeg mjesta.

View this post on Instagram

tic-tac, tic-tac, tic-tac..😎

A post shared by Neno Belan (@nenobelan) on

'Komediju i mjuzikl treba uigravati i raditi, živjeti s publikom. Mislim da je nakon puno godina jedna praizvedba hrvatskog mjuzikla, baš u Splitu - i to baš sa Nenom i Aninim tekstom - jedno pravo mjesto', rekao je Dolenčić.

Glazbenik Neno Belan bio je iznimno zadovoljan reakcijom publike. 'Hvala prekrasnoj splitskoj publici koja nas je fenomenalno prihvatila i podržala. Moj sam se ostvario, ja sam sretan čovjek', rekao je.

Veliki pljesak dobio je mladi glumac Pere Eranović koji vjeruje da će publika nakon ovog mjuzikla iz kazališta izaći sretna, vesela i zaigrana.

  • +12
Premijera mjuzikla Bambina u HNK Split Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

U predstavi su, uz Eranovića, nastupili Ksenija Prohaska, Stipe Radoja, Tea Požgaj / Dora Bogdanović, Andrijana Vicković, Vicko Bilandžić, Silvana Stanić, Giuliano Đanić, Zorana Kačić Čatipović, Tajana Jovanović, Nenad Srdelić, Filip Radoš, Stefan Kokoškov i Tonči Banov, a hitovi "Đavola" izvedeni su uz instrumentalnu pratnju sastava Neno Belan & Fiumens, u orkestraciji Olje Dešića i pod dirigentskom palicom Jure Bučevića.