TEATAR &TD

Odlična petorka za kraj sezone u Teatru &TD

23.06.2022 u 11:02

Bionic
Reading

Na kraju još jedne izazovne sezone Teatar &TD poziva publiku na gledanje pet naslova, tri premijerno odigrana ovo proljeće i dva nešto starija nagrađivana koja uvijek izazivaju najnevjerojatnije reakcije

Krećemo u četvrtak i petak 23. i 24. lipnja s novom inscenacijom Handkeova 'Kaspara' u režiji Hrvoja Korbara i igri sjajnih Borisa Barukčića, Lucije Dujmović, Andreja Kopčoka i Romana Nikolića. Korbarov 'Kaspar' također je i svojevrsni hommage antologijskom Gerićevom 'Kasparu' s Ivicom Vidovićem u naslovnoj ulozi, a Kasparovo postupno ulaženje u jezik, a posljedično i u društvo, tema je koja zauvijek ostaje aktualna, javljaju iz Teatra &TD.

Nastavljamo s 'Malom zabavom' u subotu i nedjelju 25. i 26. lipnja, autorskom predstavom kojom su redatelj Vanja Jovanović i dramaturginja Petra Pleše uz pomoć fantastične glumačke petorke Tee Harčević, Zdenke Šustić, Ivana Simona, Luke Kneza i Tina Rožmana okrenuli hrvatsko glumište naglavačke. Red komičnog, red tragičnog, red šokantnog – tko živ, tko mrtav.

Nakon 'Male zabave' u ponedjeljak i utorak 27. i 28. lipnja slijedi sad već kultni 'Katalonac' Ivana Penovića s dobro znanom ekipom koja predvodi ovaj maratonski afterparty, a glumci su to koje ne treba previše predstavljati: Matija Čigir, Domagoj Janković, Karlo Mrkša, Pavle Vrkljan, Bernard Tomić i Filip Triplat. Također, spomenute mladiće, ovoga puta u društvu dramske prvakinje HNK Lane Barić gledamo u zatvaranju sezone u petak i subotu 1. i 2. srpnja u predstavi 'Proces Kafka', u kojoj će vas svo autorsko i glumačko majstorstvo spomenutih doslovno „izuti iz cipela“.

Između 'Katalonca' i 'Procesa Kafke' u Polukružnoj dvorani u srijedu 29. lipnja na rasporedu je magični dvojac Dražen Šivak i Mladen Vasary s predstavom 'Dvostruki aksl'. Kako navodi autor Dražen Šivak očekuje vas 'red glazbe, red smijeha, red trikova. I ponešto još između redaka. Uspjeh je zagarantiran, ne dopasti se nije opcija'. Spoiler alert: dopast će vam se.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (za studente i umirovljenike 25 kuna uz predočenje odgovarajućeg dokumenta) mogu se kupiti na blagajni kazališta svaki dan od 11 do 13 sati (osim nedjeljom) te dva sata prije početka predstave, online na ulaznice.hr te na njhovim prodajnim mjestima.