PETO IZDANJE

Odličan program Riječkog sajma knjige

17.04.2012 u 15:49

Bionic
Reading

Peti po redu Riječki sajam knjiga ove godine će se održati od 19. do 28. travnja te se može pohvaliti odličnim i raznolikim programom, koji u vrijeme krize nije bilo jednostavno složiti. Svoje nove knjige predstavit će Neven Ušumuović i Ivana Simić Bodrožić, a tijekom trajanja sajma bit će održano i više desetina književnih predstavljanja i druženja

VBZ i udruga parNas su se ove godine potrudili složiti vrlo zanimljiv i bogat program 5. Riječkog sajma knjiga, koji će svoj prodajni dio imati u knjižarama VBZ-a Filodrammatica i na riječkom Korzu, a bit će proširen i na još nekoliko klubova i kafića, poput Palacha, bara Pepe Rosso i broda Marina u riječkoj luci.

Programski odbor manifestacije čine Zoran Simić, Drago Glamuzina, Krešimir Vogrinc i Matija Budimir, a oni će tijekom devet dana sajma u Rijeku dovesti Zorana Ferića, Branka Čegeca, poznatu psihologinju Mirjanu Krizmanić (čija se nova knjiga zove 'A što sad?') te novinara Denisa Derka, koji je svoju publicističku knjigu posvetio preminuloj pjesnikinji Vesni Parum.

Svakako treba obratiti pažnju na promocije novih knjiga Ivane Simić Bodrožić i Nevena Ušumovića. Mlada spisateljica koja se proslavila autobiografskim romanom 'Hotel Zagorje', ove godine ima novu zbirku pjesama, naslovljenu 'Prijelaz za divlje životinje'. Treba podsjetiti da se Simić Bodrožić na književnu scenu isprva probila baš pjesmama pa će biti zanimljivo vidjeti koliko je napredovala.

Neven Ušumović je pak poznat po svojim odličnim kratkim pričama, kao i kao uspješan voditelj gradske knjižnice u Umagu te se očekuje da će njegova knjiga 'Rajske ptice' biti literarna poslastica.

Riječki sajam knjiga ove godine započinje prigodnom ceremonijom, a nakon toga se seli na brod Marina, gdje će Vedrana Rudan u društvu Drage Glamuzine i Daniela Načinovića predstaviti svoj novi roman 'Kosturi okruga Madison'.

Zatvaranje će zato biti u veselijem tonu, s obzirom na to da će večer u baru Pepe Rosso biti posvećena predstavljanju autobiografskih bilješki legendarnog hrvatskog džezera Boška Petrovića. Knjigu 'Život kao jam session' promovirat će suautor Davor Hrvoj i Lela Kaplowitz.

Vrijedi skrenuti pažnju na to da će se tijekom sajma održavati i program posvećen djeci pa i radionice na kojima će najmlađi moći naučiti, primjerice, crtati ilustracije za slikovnice.

Zanimljiv bi trebao biti i edukativno-zabavni program za djecu pod naslovom Potraga za blagom. Za one koje zanima funkcioniranje europske kulturne scene posebno će intrigantno biti predstavljanje Maribora kao europske prijestolnice kulture, što je zakazano za 23. travnja u 20 sati u knjižari Filodrammatica.

Detaljan program i sve ostale informacije o 5. Riječkom sajmu knjiga možete naći na internetskim stranicama.