POZNATI GLAZBENIK

Odlazak legende: Preminuo Predrag Gojković Cune

21.07.2017 u 16:39

Bionic
Reading

Predrag Gojković Cune, poznati pjevač sevdalinki, starogradskih, zabavnih, narodnih i meksičkih pjesama, preminuo je u 85. godini

Cune je rođen 6. studenoga 1932. u Kragujevcu, a u prvi razred osnovne škole krenuo je davne 1939. godine u Osnovnoj školi Vojislav Ilić. Srednju školu završio je u Osmoj muškoj gimnaziji u Beogradu, u kojoj se družio s poznatim glumcima Velimirom Batom Živojinovićem i Danilom Batom Stojkovićem. Nakon gimnazije studirao je na Trgovačkoj akademiji, ali ga je glazba odvukla od studija pa nije diplomirao.

Nadimak Cune je dobio, kako je sam objasnio u emisiji 'Balkanskom ulicom' Radiotelevizije Srbije, po majčinom dozivanju 'Odi da te majka cune' (ljubi).

U početku karijere bio je poznat po izvođenju meksičkih, zatim zabavnih i narodnih pjesama. Okušao se i u glumi, a ostvario je uglavnom epizodne uloge u nekoliko televizijskih serija i filmova.

Njegov album na kojem se nalazio hit ‘Kafu mi, draga, ispeci’ objavljen je 1962. godine i ostvario je zlatnu nakladu od 50 tisuća primjeraka. Prije dvije godine Cune je izjavio kako više neće pjevati pa je tako završio svoju glazbenu karijeru nakon više od 50 godina na sceni.