od 10. do 13. kolovoza

Objavljen program 8. Brač Film Festivala

28.07.2022 u 10:20

Bionic
Reading

Brač Film Festival od 10. do 13. kolovoza osmu godinu zaredom u ljetno kino u Supetru na Braču donosi raznovrstan filmski program, dugometražne i kratkometražne uratke te dječji program

U glavnom programu u ljetnom kinu uoči dugometražnih filmova prikazuje se kratkometražni program namijenjen studentima filmskih akademija iz regije koji na Braču imaju priliku pokazati svoje filmove - ove godine to su "Pištolji i kacige", "Kriza", "Džonika" i "Sound Mixer".

Prvu večer glavnog programa i ovogodišnje izdanje Festivala otvorit će film "Divljaci" redatelja Darija Lonjaka, žanrovska akcijska komedija donosi priču o tri navijača Hrvatske reprezentacije koja su greškom zalutala u teroristički kamp.

Slijede "Strahinja Banović" redatelja Stefana Arsenijevića, te nagrađivana "Zbornica" Sonje Tarokić.

Za kraj festivala najavljena je sportska drama "Zlatni dječak" redatelja Ognjena Jankovića koji donosi priču o dvadesetogodišnjem perspektivnom nogometašu koji ulaskom u profesionalni svijet sve teže pomiruje privatni život sa zahtjevima vrhunskog sporta.

Projekcije dječjih filmova održat će se na lokaciji iza Crkve, a ove godine filmovi su prilagođeni uzrastima od 6 godina na više.

Osim domaćeg ostvarenja "Ljeto kada sam naučila letjeti" koji donosi priču o 12-godišnjoj Sofiji kojoj se ljetovanje na Hvaru pretvara u avanturu koju nije mogla ni zamisliti, dolaze i inozemni naslovi proslavljeni na filmskim festivalima.

Najmlađi će imati priliku pogledati filmove "Kraljica komedije" i "Nelly Rapp: Agentica za čudovišta" te animirani film "I miševi idu u raj", uz kratkometražni animirani "Jaje" autorice Ane Despot.